Anasayfa Haber Pentax Q Avucunuza Sığacak!

Pentax Q Avucunuza Sığacak!

Dijital fotoğraf makinelerinde yeni trend hayli küçük, ancak değiştirilebilen lens sistemine sahip modeller. Micro Four Thirds tabir edilen bu sistemlerin en büyük özellikleri aynasız lensler kullanmaları, Olympus ve Panasonic gibi firmaların bu türden modelleri zaten piyasada mevcut. Ancak Pentax’ın yarışa soktuğu yeni Q modeli, hem ebat, hem de yetenek olarak yarışı daha da hızlandıracak gibi görünüyor.

Pentax Q boyut olarak bugüne dek çıkmış değiştirilebilir lensli kameraların hepsinden daha küçük, bunu da öncelikle 1/2.33 inçlik arkadan aydınlatmalı sensörüne borçlu. Bu ebattaki sensörler genellikle düşük fiyatlı makinelerde kullanılıyorlar ve çok da güçlü olmuyorlar. Ancak kullanılan makinenin ebatlarının da hayli küçük tasarlanabilmesine imkan tanıyorlar. Makine 12 MP çözünürlüğe sahip, çok daha büyük modellerde rastlanabilecek pek çok standart özelliğe sahip olarak geliyor.

Pentax Q’nun en önemli özelliği ise kendine has bir lens yuvasına sahip olması, bu yüzden de sadece Q modeli için tasarlanmış lensleri takmak mümkün olacak. İlk başta beş farklı lens modeliyle sunulacak olan cihaz, 8.5mm f/1.9 standart lensle gelecek. Cihazın yurtdışındaki tahmini fiyatı 800 USD civarında olacak. Bu fiyata ne denli başarılı bir satış grafiği çizebileceği tartışmalı olsa da, küçük ve yeni olmasının belli bir ilgiyi uyandıracağı da kesin.