Anasayfa Haber Arama devi Google’ın başı dertte!

Arama devi Google’ın başı dertte!

Dünyanın en büyük ve en önemli arama motoru olan Google’ın başı bu sefer büyük bir dertte!

Arama alanında çığır açan ve pek çok farklı teknoloji alanında da önemli roller alan Google, Microsoft ile aynı kaderi mi paylaşacak? Microsoft’un işletim sistemi, internet tarayıcısı, ofis uygulamaları ve diğer alanlarda hakimiyeti, anti-tekel soruşturmalarına sebep olmuştu. Şimdi sıra Google’da…

Amerika Birleşik Devletleri eyaletlerinden Kaliforniya, New York ve Ohio’dan savcılar bu konuda soruşturma kararı aldılar. Google’ın online rekabete sekte vurup vurmadığını soruşturacak olan savcıların sayısı diğer eyaletlerin ve merkezi hükümetin de katılımıyla daha da artacak gibi görünüyor.

Bu soruşturmaların açılmasında Google aramalarında alt sıralara düşen sitelerin sahiplerinin büyük payı var. Ancak esas kritik mesele, Google’ın turizm işine el atması oldu. İddialara göre ITA Software’i satın alan Google’ın, arama sonuçlarına hakimiyeti yüzünden online turizm alanında tekelleşme imkanı doğdu. Google CEO’su Larry Page ya da yönetim kurulu başkanı Eric Schmidt‘in şirketlerini savunmak üzere Senato Anti-Tekel Komisyonu önüne çağrıldı. Google ise en önemli avukatı olan David Drummond‘u bu konuşmalara göndermek için görüşmelere başladı. Şirket, tepe yöneticilerini bu soruşturmaya göndermek istemiyor. Zira bu durumun önemli projelerin aksamasına sebep olabileceği düşünülüyor.