Anasayfa Haber BlackBerry’ye neler oluyor?

BlackBerry’ye neler oluyor?

Research In Motion firmasının tablet markası olan PlayBook hızını kaybediyor. RIM, en son bilgilere göre yeni bir akıllı cep telefonuna odaklanmak üzere PlayBook tablet serisinden bir modelden vazgeçti.

RIM’in akıllı cep telefonu pazarında yaşadığı kötü günlerin sonu gelmiyor. Yeni modelleri de beklenen ilgiyle karşılanmayınca firma bir değişikliğe gitti. Tablet bilgisayarlar üzerine ayırdığı kaynakları da cep telefonlarına kaydırma kararı alan firma belki de son kozlarını oynuyor.

10 inç ekrana sahip olacak bu modelin iptaliyle ilgili haberler, BlackBerry hayranlarını üzdü. Ancak yeni cep telefonuyla ilgili merakı da körükledi. BoldTouch 9900 benzeri 1.2GHz’lik tek çekirdekli bir işlemciye, 4.3 inçlik HD bir ekrana sahip olacağı belirtilen bu cep telefonunun QNX tabanlı olacağı da aktarılan veriler arasında. Ancak yeni süper akıllı cep telefonlarında çift çekirdekli işlemcilerin ortaya çıkışı bu telefonda da bazı değişikliklere gidilmesine yol açabilir. Samsung Galaxy S2 gibi süper akıllı telefonlar, yeni HTC cep telefonları ve ufukta gözüken iPhone modellerinin yanında hala rekabet edebilmek için daha fazlasını yapsa iyi olur…