Anasayfa Haber Hem Tablet, Hem Telefon: ASUS Padfone!

Hem Tablet, Hem Telefon: ASUS Padfone!

Android işletim sistemli bir cep telefonu istiyorsunuz, ama öte yandan bir de tablete ihtiyacınız var, hangisine öncelik tanıyacaksınız? Neden ikisini birden almıyorsunuz, hem de aynı paketin parçaları olarak? Asus’un Taipei’deki fuarda tanıttığı en yeni aygıt olan Padfone, tüketicinin hem telefon, hem de tablet ihtiyacını aynı anda karşılamayı amaçlıyor. Peki nasıl çalışıyor?

Sistemin ana unsuru 4,3 inç ekranlı bir akıllı cep telefonu, Android işletim sistemine sahip ve haliyle bulmayı umacağınız hemen her özelliğe sahip. İkinci parça ise arkasında telefon için bir bağlantı istasyonu bulunan 10,1 inç ekranlı bir tablet. Telefonu tabletin arkasındaki cebe yerleştirdiğiniz anda görüntü senkronu otomatik olarak yapılıyor ve tabletiniz canlanıyor! Normalde bir tabletin içinde olması gereken elektronik donanıma gerek yok, çünkü o işi telefon yapıyor. Bu da tabletin maliyetini oldukça düşük kılacaktır şüphesiz.

Ancak tablet tamamen boş değil, içinde ek bir batarya var ve bu sayede büyük ekranı çalıştırmak için gereken enerji telefondan çekilmemiş oluyor. Tabii henüz bu sistemin tüm özellikleri belli değil, ne türden bir işlemcinin kullanılacağı ya da tam olarak hangi Android sürümünün kurulacağı kesin olarak açıklanmadı. Ancak kullanıcıya sağlayacağı pratik fayda düşünülürse, gerçekten de iyi bir ürün olabilir!