Anasayfa Haber Internet Explorer 10 sürüm 2 hazır! İndirin!

Internet Explorer 10 sürüm 2 hazır! İndirin!

Microsoft’un en son ve en hızlı internet tarayıcısı olan Internet Explorer 10‘un 2. önbakış sürümü (IE10 Platform Preview 2) de sonunda yayınlandı.

İlk önbakış sürümünden kısa süre sonra orytaya çıkan bu yeni sürümde pek çok yeni teknoloji sergileniyor. Daha iyi sürükle-bırak desteği, form onaylama, sayfa elementlerinin yerleştirilmesi gibi özellikler göze çarpıyor. Bu özelliklerin sergilendiği test sayfaları da hazırlanarak kullanıcıların neyin, neye benzediğini görmeleri sağlanmış.

Web Worker API gibi yenilikler de JavaScript’in çok çekirdekli ve eş zamanlı çoklu işlem yeteneklerini açıoğa çıkartıyor. Bu sayede internet sayfalarında çok daha karmaşık JavaScript kullanımı, pek takılma olmaksızın kullanılabilecek.

Bununla da kalmayan Microsoft web tasarımında kolaylık getirecek yeni bir özellik daha getiriyor: Positioned Floats. Bu sayede CSS’in ötesinde sayfa yerleşim (Layout) tasarımları mümkün oluyor. HTML5 daha da gelişiyor ve test sonuçları ilk sürümün iki katı daha hızlı sonuçlar veriyor.

Internet Explorer  10 Platform Preview 2’yi indirmek için tıklayın…