Anasayfa Haber iPad 2 Jailbreak için acele etmeyin!

iPad 2 Jailbreak için acele etmeyin!

Apple’ın ürünlerini satın alanların bir kısmı bu cihazlardaki kısıtlamaları kaldırmayı yeğliyor. Siz de Steve Jobs’un dediklerini umursamayanlardansanız, geçtiğimiz gün aniden ortaya çıkan iPad 2 Jailbreak uygulaması dikkatinizi çekmiş olabilir. Ancak Technopat olarak bu ilk uygulamadan uzak durmanızı tavsiye ediyoruz.

Jailbreak nedir?

Bilmeyenler için de hemen bir özet geçelim, iPad, iPhone gibi Apple ürünlerinde kullanıcıların karşılaştıkları çeşitli kısıtlamalar var. Bu kısıtlamalar yüzünden Apple onaylı olmayan ve resmi kanallar üzerinden sunulmayan hiçbir uygulamayı kurmak mümkün değil. Tek sorun elbette bu da değil, pek çok yazılım özelliği ve ayarı da değiştirmek normalde mümkün değil. Apple ürünlerini seven ve bu kısıtlamalardan hoşlanmayan, teknolojiden anlayan kullanıcılar ise Jailbreak denilen işlem sayesinde kısıtlamaları kaldırmayı yeğliyorlar.

Jailbreak nasıl çalışıyor?

Bu Jailbreak uygulamaları, Apple ürünlerindeki çeşitli yazılım açıklarından yararlanarak çalışıyorlar. Çeşitli gruplar oturup yeni Jailbreak uygulamaları geliştiriyor ve internet üzerinde dağıtıyor. Apple ise yeni yazılım sürümlerinde bu Jailbreak yazılımlarının çalışmaması için açıkları kapatabiliyor ya da kodda değişikliklere gidebiliyor.

iPad 2 Jailbreak’ten neden uzak durmalısınız?

Geçtiğimiz gün ortaya çıkan iPad 2 Jailbreak yazılımından uzak durmanızı tavsiye etmemizin sebebi çok basit; bu uygulama henüz geliştiren grup tarafından kullanıma hazır olarak duyurulmadı ve paylaşılmadı. Oldukça sorunlu bir beta sürümü birileri tarafından sızdırıldı. İçerisinde sisteminize zararlı yazılım yükleyen ya da casusluk yapmayan bir şeyler olup olmadığı, yani modifiye edilip edilmediği bile belli değil. Zaten en son yazılım sürümlerinde çalışmadığı da kesin olarak kanıtlandı. Üstelik bu uygulamanın paylaşıldığı Jailbreakme adresi de geçtiğimiz günlerde açık arttırmaya çıktı ve şimdiki sahibi belli değil. Kötü niyetli biri satın alarak zararlı uygulama da dağıtabilir. İşte bu yüzden siz siz olun, henüz iPad 2’ye Jailbreak yapmaya çalışmayın. Resmi bir sürüm çıktığında haberdar olmak için ise Technopat’ı takip etmeye devam edin…