Anasayfa Haber Ceplerin pil ömrü ikiye katlanıyor!

Ceplerin pil ömrü ikiye katlanıyor!

Cep telefonunuza hiçbir şey yapmadan pil ömrünü iki katına katlamanın mümkün olduğunu biliyor muydunuz? İşte hayat kurtaran yeni teknoloji!

Cepten internetin en büyük sıkıntısı…

Teknoloji canavarı en son nesil akıllı cep telefonlarının sunduğu imkanların bir bedeli var: Hızla tükenen batarya ve cep telefonunu devamlı şarj etme imkanı. WiFi, 3G derken, internet bağlantısı arayıp duran cep telefonlarımız sundukları güçlü özelliklerin bedeli olarak onları kullanma süremizi ciddi şekilde kısaltıyorlar. Akıllı bir telefonu da internet olmadan kullanmanın o kadar anlamı yok. Oyunlardan öte online hizmetler sayesinde hayatımızı kolaylaştıran bu icatların pili genellikle bir günü bile baştan sona geçirmeye yetmiyor.

Bunu gören bir üniversite araştırma görevlisi de ihtiyaçtan doğan, dahiyane bir icada imza attı ve pil ömrünü iki katına katladı. Duke Üniversitesi’nden Justin Manweiler, WiFi üzerinden internet sunan modem ve routerlara kurulan bir uygulama olan SleepWell uygulamasını geliştirdi. Bu teknoloji inanılması güç görünen tasarrufu mümkün kılıyor.

Nasıl çalışıyor? Farkı ne?

Uygulama her bilgisayarda bulunan uyku modundan yararlanıyor. Normalde uyku modu bilgisayar uzun süre boş bırakıldığında devreye giriyor. Ancak SleepWell uygulaması sayesinde kablosuz internet bağlantısı kullanılmadığı anda, bir saniye içerisinde bile kısa sürelerle uyku modu mümkün hale geliyor. İnterneti her saniye kullanmayan mobil cihazlar da sadece gerektiği kadar bağlı kaldığında ortaya müthiş bir sonuç çıkıyor. Bu uygulama cep telefonlarına değil de modem ve routerlara kurulduğu için de marka ve model farkı olmadan, WiFi özelliği olan bütün cep telefonlarında çalışıyor.

İnsan kalbi gibi…

Technopat ekibi olarak bu yeni teknoloji üzerine konuşurken çalışma prensibi aklımıza insan kalbini getirdi. İnsan kalbi de devamlı çalışmak zorunda olan bir organ, ancak dinlenmeye de ihtiyacı var. Aslında devamlı çalışıyor gibi görünse de her atım arasındaki azıcık zaman diliminde kalp dinlenerek kendisini iyileştiriyor. Şimdi aynı prensiple çalışan bu teknolojinin yaygınlaşmasını ve cep telefonlarımızın şarj edilmeden kullanılabileceği sürenin uzamasını heyecanla bekliyoruz.