Anasayfa Haber Galaxy 2 İçin Windows Phone 7?

Galaxy 2 İçin Windows Phone 7?

Apple ile olan hukuk savaşı yüzünden Galaxy 2 telefonunu ABD pazarına sürmekte gecikmiş olsa da, Samsung’un dünyanın kalan kısmındaki satışları hayli iyi gidiyor. Pazara sürülmesinin üzerinden geçen iki ay zarfında üç milyondan fazla satan Galaxy 2, ciddi bir başarıya koşuyor. Ancak bu noktada ortaya çıkan bazı söylentiler Samsung’un sadece Android işletim sistemiyle yetinmeye niyeti olmadığını düşündürmeye başladı.

Şu an piyasada satılmakta olan Galaxy 2’nin Samsung firma içi resmi kodu SGH-i927. Ancak kısa süre önce Bluetooth SIG web sitesinde SGH-i937 kodlu yeni bir aygıtın adı ortaya çıktı. Uzmanlara göre bu model Galaxy 2 ile temelde aynı olmasına rağmen, bazı hususlarda farklılık gösteriyor. En önemli farklılık, bu yeni modelin Windows Phone 7 “Mango” için gereken bazı teknik özelliklere sahip olması.

Samsung neden durduk yerde aynı ama farklı bir Galaxy 2 modeli üretmeye hazırlanıyor olabilir? Çoğu uzmana göre bunun tek açıklaması var, o da Galaxy 2’nin Mango kurulu bir modelini piyasaya sürmeye hazırlanıyor olmaları! Her ne kadar Android iyi ve geniş kabul gören bir sistem olsa da, ille de Mango’nun çıkışını bekleyen ciddi bir kitlenin varlığı da yadsınamaz. Bu durumda Microsoft ve Samsung’un işbirliği yapmasından daha doğal ne olabilir?