Anasayfa Haber Güney Kore’de Eğitim Devrimi Geliyor!

Güney Kore’de Eğitim Devrimi Geliyor!

Güney Kore’nin modern teknolojiye yön veren ülkelerden biri olmasının etkilerini ülke halkı da yakından tecrübe etmeye devam ediyor. Ülkenin eğitim bakanlığı önümüzdeki yıllar için yaptığı planlarda, tüm eğitim sistemini ve verileri kademeli olarak dijital ortama aktarmaya karar verdiğini açıkladı. Okul kitapları da dahil olmak üzere tüm müfredat bilgisayarlar ve tabletler yardımıyla öğrencilere ulaştırılacak, böylece okullarda tamamen dijital eğitime geçilecek.

İlk aşamada ilkokul seviyesinde yenileme yapılacak, 2015 yılı itibariyle tüm ilkokullarda dijital sistem kullanılıyor olacak. Bakanlık bu işin altyapısı için yaklaşık 2,4 milyar dolarlık bir bütçe ayrıldığını da açıkladı. Ancak henüz açıklanmayan çok önemli bir detay var, tüm öğrencilere dağıtılması gereken tablet ve bilgisayarları hangi firma sağlayacak? Tabii ki bu çoğu uzmana göre bu markanın Samsung olma ihtimali çok yüksek, ne de olsa Güney Kore “yerli malı” kullanma prensibini halkça benimsemiş bir ülke ve üstelik bunu sağlayacak endüstriye de sahipler. Samsung varken neden Apple ya da bir başka marka tercih edilsin?

Burada ikinci bir problem ortaya çıkıyor, daha önce yapılan denemelerde 10 inçlik ekranlı tabletlerin klasik basılı ders kitaplarının yerini tutamadığı ortaya çıktı! Eğer öğrencilerin verimli olarak çalışabilmesi isteniyorsa, o zaman alışılmış ders kitabı ebatlarına uygun tabletlerin geliştirilmesi lazım. Kindle DX gibi ürünler bile bu denemelerde başarısız bulundular ve bugüne dek bu şartlara uyan tek tablet bir süre önce rafa kaldırılan Kno projesi olmuştu. Bu yüzden başta Samsung olmak üzere bu pazardan ekmek yemek isteyen firmaların gizlice yeni eğitim amaçlı tabletler üzerinde çalıştıkları düşünülüyor, ancak henüz kimse uygun bir model duyurmadı. Eğer Samsung bu işi kotarmayı başarır ve yerel eğitim tableti pazarını ele geçirirse, o zaman tüm dünyada yeni standartlar oluşturması ve Apple ile doğrudan rekabet etmek zorunda kalmaması beklenebilir.