Anasayfa Haber Toshiba’dan Yeni 3D Dizüstü Geliyor!

Toshiba’dan Yeni 3D Dizüstü Geliyor!

Toshiba’nın geçtiğimiz CES 2011 fuarında görücüye çıkardığı modellerden Qosmio F750 3D dizüstü bilgisayarı Ağustos ayında satışta olacak. Yurt dışı satış fiyatının 2100 USD civarında olacağı bildirilen bu yeni dizüstünün en önemli özelliği, piyasada özel gözlüklere ihtiyaç duymadan üç boyutlu görüntü verebilecek ilk dizüstü bilgisayarı olması. F750 bunu yapabilmek için 15,6 inç ebadında “Full HD lenticular” tabir edilen bir ekran kullanıyor ama bundan daha fazlası var! Bilgisayar kullanıcının konumunu tespit edebilmek ve görüntüyü buna uygun optimize edebilmek için web kamerasını ve bununla çalışan yüz takip yazılımından faydalanıyor. Bu sayede kullanıcının gözlerinin konumu devamlı takip edilebiliyor ve ekrandaki görüntü de uygun olarak ayarlanabiliyor.

Ancak bu teknolojinin belirli sınırları var. Herşeyden önce kullanıcının ekrana uzaklığının 60 santim civarında olması, 3D görüntülerin en iyi biçimde odaklanması için gerekli. Ayrıca sistem sadece tek bir kullanıcının yüzüne odaklanabiliyor, yani grup halinde film izlemek pek mümkün değil. Ancak devamlı 3D gözlükler takmak zorunda kalmadan kendi başınıza eğlenmek istediğinizde bu teknolojinin faydasını görebilirsiniz. Ekran aynı anda hem 2, hem de 3D grafikler gösterebilecek, bu da belirli bir esneklik sağlayacaktır.

Öte yandan cihazın donanımı da konulan fiyatı haklı çıkaracak türden, herşeyden önce bir Blu-ray XL sürücü ve HDMI çıkışı mevcut, bu da hem veri depolamada, hem de film izlerken büyük esneklik sunuyor. Ana işlemci Core i7 serisinden ve grafik işlemci de Nvidia GeForce GT 540M modeli olarak seçilmiş. 6 GB RAM ve 640 GB kapasiteli sabit diski de eklerseniz, cihazın oyun konusunda da hayli iddialı olduğunu görebilirsiniz.