Anasayfa Haber Apple iPhone 5’i Yetiştirebilecek mi?

Apple iPhone 5’i Yetiştirebilecek mi?

Son günlerde Apple için üretim yapan firmalardan ardı ardına gelen haberler, Apple’ın iPhone5 üretimiyle ilgili sorunlar yaşadığını ortaya koyar nitelikte. Öncelikle Apple için üretim yapan Foxconn ve özellikle montajla uğraşan Hon Hai firmalarının, üretim hızları hayli düşük. Bunun başlıca sebebi de yeni iPhone5 telefonun çok ince bir kasaya fakat çok fazla iç parçaya sahip olmasıymış. Özellikle yeni dokunmatik ekranın çok ince olduğu, bu yüzden de montajının hayli zor olduğu söyleniyor.

Apple yeni telefonu 2011’in üçüncü çeyreğinde piyasaya sürmeye hazırlanıyor ve yirmibeş milyonluk üretim planlıyor. Ancak üretim çok yavaş yürüdüğünden, henüz sadece birkaç milyon telefon hazırlanabilmiş durumda ve bu da çıkış günü geldiğinde büyük sıkıntı yaşanmasına sebep olabilir. Her ne kadar üretimi yapan firmalar hızlanmaya çalışıyorlarsa da, montajla ilgili sıkıntıların ortadan zor görünüyor.

Öte yandan, Apple’ın bir başka Tayvanlı üretici olan Pegatron firmasıyla hali hazırda üretmekte olduğu CDMA telefona benzer bir modelin üretimi için anlaştığı da ortaya çıktı. Burada önemli olan şu, yeni iPhone 5’te Qualcomm kablosuz erişim yongalarının kullanılacağı, böylece telefonun eski modellerin aksine sadece CDMA değil, GSM hatlarıyla da çalışacağı söyleniyordu. Eğer bu haber doğruysa, o zaman Pegatron tarafından üretilen model eski iPhone 4’ün daha gelişmiş bir modeli, mesela iPhone 4S olabilir. Bu da Apple’ın aynı anda iki yeni telefonu piyasaya sürerek üretim eksiğini kapatmaya çalışacağı anlamına gelebilir.