Anasayfa Haber Seks hayatınız internette!

Seks hayatınız internette!

Cinsel aktivitelerinizin internet üzerinden, hem de kolay bir arama ile görülebileceği hiç aklınıza gelir miydi? Ama hayır, bu haberin yetişkin cinsel videolarla bir alakası yok…

Basit bir ayar, bu gece ne yaptığınızın internet üzerinde bilinmesiyle, bilinmemesi arasındaki fark oluyor.

Fitbit isimli, son derece kullanışlı bir cihaz, kullananların gün boyunca yanından ayrılmıyor. Atılan her adımı, yakılan kalorileri, gece kaç saat uyunduğunu, uykudan kaç kez uyanıldığını, ne kadar spor ve ne kadar yatak sporu yapıldığını kaydediyor. Bu kayıtlar özel bir profile yüklenerek görüntülenebiliyor.

Kullanıcılar isterlerse profesyonellerden diyet ve spor programları alabiliyor. Yani son derece kontrollü ve yararlı bir uygulama. Ne yazık ki kullanıcısı ayarları kurcalamadıysa cinsel aktiviteleri de sergiliyor, hem de internet aramalarında görüntülenebilir şekilde!

Elbette detaylı ayarlara girip aramalarda bu tür detayların görüntülenmesini engelleyebilir, kendi takibinizi yapabilirsiniz; ancak çoğu kullanıcı bunu akıl etmemiş görünüyor. Seks hayatının özel kalmasını isteyen kullanıcılar daha önce farketmemiş olabilirler ama bu haberden sonra dikkat edecekleri bir gerçek.

Teknolojinin ve internetin hayatımızdaki yeri ve yapabildiklerini çok iyi sergileyen bu örnek uzun süre unutulmayacak gibi görünüyor. Teknoloji bu, vezir de ediyor, rezil de…