Anasayfa Haber Android ve iOS Dışında Bir Seçenek: MSI WindPad!

Android ve iOS Dışında Bir Seçenek: MSI WindPad!

Evdeki bilgisayarla aynı işletim sistemini kullanan bir tablet mi hayal ediyorsunuz? Neden etmeyesiniz ki, bildiğiniz işletim sistemini her cihazda kullanabilmekten daha büyük kolaylık olabilir mi? İşte bir tablet almayı düşünen ama Windows dışında farklı bir işletim sistemiyle uğraşmayı vakit kaybı olarak görenler için şimdi yeni bir seçenek var: MSI WindPad! 

Tam adıyla MSI WindPad 110W piyasadaki diğer tabletlerden hem donanım, hem de yazılım olarak çok daha farklı bir kulvarda koşuyor. Ana işlemcisi çift çekirdekli ve 1 GHz hızında çalışan bir AMD Z-01, grafik işlemcisi ise Radeon HD 6250. Her iki işlemci de düşük enerji tüketimi ve ısı üretimi için ayarlanmışlar. Ana hafıza ise 4 GB kapasiteli DDR3 modülden oluşuyor. Ana veri depolama ünitesi 32 GB kapasiteli bir SSD. Cihazda ayrıca Bluetooth 3.0 ve 802.11b/g/n standartlarını destekleyen kablosuz ağ bağlantı seçenekleri de mevcut.

WindPad’in ekranı 10 inç ebadında, 1280×800 çözünürlüğe sahip. Diğer aygıtlarla olan kablolu bağlantılar için HDMI ve USB 2.0 portunun yanı sıra, bir adet SD kart okuyucu slotu da mevcut. Ön ve arka yüzünde iki adet kamerası bulunan cihazın belki de en zayıf yönü bu kameraların sadece 1.3 MP çözünürlüğe sahip olmaları. Enerji ihtiyacı ise 4200mAh kapasiteli iki hücreli bir bataryayla sağlanıyor. Cihaz Windows 7 Home Premium kurulu olarak geliyor. Ayrıca bunun dışında çeşitli ek uygulamalar da var, bunlardan en önemlisi de MSI’ın kendi geliştirdiği dokunmatik ekran kontrol yazılımı, bu sayede Windows 7’nin sunduğundan daha iyi bir dokunmatik ekran kontrolü sağlanabiliyor. Tabii cihaz çoğu tabletten daha ağır, ancak yaklaşık 850 gramlık ağırlık, yapabilecekleriyle kıyaslandığında çok da büyük sayılmaz.

WindPad 110W için şimdiden Amazon ve Newegg gibi servislerde ön sipariş alınmaya başlanmış durumda ve yakında dağıtıma geçilmesi bekleniyor. Fiyata gelince, yurtdışındaki satış fiyatı 599 USD olarak bildiriliyor.