Anasayfa Haber LG Akıllı Telefonlarda Zorlanıyor

LG Akıllı Telefonlarda Zorlanıyor

Android işletim sistemli akıllı telefon pazarı gün geçtikçe büyüyor, farklı firmalardan pazara devamlı yeni modeller sürülüyor ve satış rakamları onmilyonlarla ifade ediliyor. Sadece Samsung’un 2011’in ikinci çeyreği itibariyle 20 milyon civarında Android telefon sattığı biliniyor, diğer markalar da geri kalmamak için çabalıyorlar. Ancak her firmanın arzuladığı başarıyı yakalaması mümkün olmuyor gibi görünüyor, LG de bunlardan biri.

Özellikle G2X modeliyle ilgi çekmeyi uman LG, bu modelde ortaya çıkan beklenmedik teknik sorunlar yüzünden ciddi satış kaybı yaşıyor. Aşırı ısınma, düşük pil ömrü, rasgele reboot etme gibi sorunlar, LG telefonların tüketici gözündeki yerini hayli sarsmış durumda. Beklenen satış rakamlarına ulaşamayan LG, 2011 yılındaki kayıplarını azaltmak için piyasaya süreceği ürün miktarıda ciddi bir indirime gitme kararı almış. Buna göre piyasaya sürülecek akıllı telefon birim sayısını 30 milyondan 24 milyona düşürmeye karar veren LG, tüm telefon modellerindeki üretim rakamını da 150 milyondan 114 milyona düşürecek.

Pazardaki savaş şiddetlenirken raflardaki ürün sayısını artırma kararı almak, belki çok akıllıca görünmeyebilir. Ancak bu durum LG’nin 2011 bitmeden sorunsuz ve rakiplerini tehdit edecek yeni bir model sürmekte zorlanıyor olduğu anlamına da gelebilir. Gelen haberlere göre LG, özellikle Android telefonlarda yaşadığı sorunların önemli bir kısmını çözebilmek için yeni Android sürümlerine bel bağlamış gibi görünüyor.