Anasayfa Haber Türkiye yeni PES’te ve FIFA’da yok mu?

Türkiye yeni PES’te ve FIFA’da yok mu?

Türk futbolu Fenerbahçe şike operasyonu ile oldukça sancılı ve belirsiz günler yaşarken bir darbe de oyunlarda yaşandı. Yeni Pro Evolution Soccer ve FIFA oyunlarında muhtemelen Türk futbol takımlarını artık göremeyeceğiz.

Türkiye’de inanılmaz bir oyuncu kitlesi olan PES ve FIFA’da Türk takımları da yer alır ve düzenli olarak güncellenirdi. Ancak bu sonbahar çıkacak olan yeni oyunlarda Türk takımlarının olması artık çok zor. Şike operasyonu sonrası ortalık karıştığı için ancak geçtiğimiz günlerde bazı kritik değişimler gündeme gelebildi. Türk Futbol Federasyonu’nun başkanı değişti ve TFF ilk iş olarak Türk futbol takımlarının oyun lisanslarını düzenlemekten vazgeçti!

Oyun geliştiricileri TFF ile anlaşarak 18 Türk futbol takımının lisans işlemlerini tek kalemde kolayca ve hızlı bir şekilde yapabiliyordu. Parayı da TFF dağıtıyordu ancak artık her takım kendi anlaşmasından sorumlu. Bu durumda oyun geliştiricilerinin her takım ile tek tek anlaşmaya varması çok uzun ve sancılı bir süreç. İşte bu yüzden PES ve FIFA’da uzun süre Türk takımlarını göremeyebiliriz. Bu üzücü gelişmenin detaylarını, yeni PES ve FIFA’da Türkiye’nin kaderini size aktarmaya devam edeceğiz…