Anasayfa Haber Windows 8’in sistem ihtiyaçları…

Windows 8’in sistem ihtiyaçları…

Microsoft’un en son işletim sistemi Windows 8’in sistem ihtiyaçlarıyla ilgili çarpıcı bir açıklama yapıldı.

Microsoft’un Worldwide Partner Conference esnasında sayısız açıklaması içerisinde gözden kaçırılan bu çok önemli detayı sizler için spot ışığının altına getiriyoruz.

Microsoft’un CFO’su (Chief Financial Officer: Finans başkanı) Tami Reller‘ın açıklaması şöyle “Windows 8 önbakışlarımızın ikisinde de Windows 7 ile birlikte başlattığımız önemli trendi sürdürmekten bahsettik: Sistem ihtiyaçlarını aynı seviyede tutmak ya da zamanla daha da düşürmek.

İşte bu kritik açıklama gösteriyor ki Windows 8, Windows XP’den sonra çıkan Windows Vista’nın akibetine uğramayacak. Hatırlanacağı üzere Windows Vista’nın yaygınlaşmamasında hem XP’nin popülaritesi ve kullanım kolaylığı, hem de Vista’nın yüksek sistem gereksinimleri rol oynamıştı. Windows 7’nin çok başarılı bir işletim sistemi olması da “Microsoft bunu geçmek için ne yapabilir?” sorusunu doğurmuştu. Ancak düşük sistem ihtiyaçları ile yeni çağın ihtiyaçlarına uygun özellikler sunan Windows 8, yeni online yetenekleri ve barındırdığı yeni nesil teknolojiler ile kendisine yer bulacak.

Zira düşük sistem ihtiyaçları da yeni işletim sisteminin masaüstü ve dizüstü bilgisayarlarla kalmayacağını, tablet dostu olacağını gösteriyor. Yani hem zayıf donanımda, hem de en son nesil oyun canavarlarında çok büyük olasılıkla yine Windows kullanıyor olacağız.