Anasayfa Haber PopCap Games’e neler olacak?

PopCap Games’e neler olacak?

Küçük oyunlar geliştiricisi PopCap Games‘in taliplerinin sayısı artıyor!

Electronic Arts’ın 750 milyon dolarlık peşin para ve hisse senedi teklifinin üzerine PopCap Games’i tek satın almak isteyenin EA olmadığı ortaya çıktı. Farmville gibi Facebook oyunlarının geliştiricisi Zynga’nın PopCap için peşin para olarak 1 milyar dolar teklif ettiği ortaya çıktı.

Ancak PopCap’in hala EA teklifine daha sıcak baktığı söyleniyor. Zira EA’nın teklifine göre PopCap Games’in bilançosu belirli bir eşiği aşarsa EA 550 milyon dolar daha ödeyecek ve fiyat 1.3 milyar dolara fırlamış olacak.

Peki PopCap Games’in fiyatı neden bu kadar yüksek? Sebebi çok basit, bağımlılık yapan, çok eğlenceli oyunlar üretmesi. Firmanın amiral gemisi oyunu olan Bewejeled 50 milyondan fazla satmayı başardı.

İşte PopCap Games’in oyunları:

Bejeweled, Bejeweled 2, Bejeweled 3, Bejeweled Twist, Bejeweled Blitz, Bookworm, Bookworm Adventures, Peggle, Peggle Nights, Zuma, Zuma’s Revenge! Alchemy, AstroPop, Big Money!, Bonnie’s Bookstore, Chuzzle, Dynomite!, Gyromancer, Hammer Heads, Heavy Weapon’, Iggle Pop!, Insaniquarium, Noah’s Ark, Pixelus, Plants vs. Zombies, Pizza Frenzy, Rocket Mania!, Talismania, TipTop, Typer Shark!, Venice.