Anasayfa Oyun 1C Yeni Oyunlarını Tanıttı!

1C Yeni Oyunlarını Tanıttı!

Ruslar bu yıl E3’ten vazgeçti, kendi oyun fuarlarını düzenledi! İşte alışıldık fuar güzelleriyle Rus gözünden yeni nesil bilgisayar oyunları…

Amerika’da Rus Konsolosluğu’nunun sağladığı alanda düzenlenen etkinlikte, Rus oyun dağıtıcısı 1C yeni oyunları sergiledi. E3’ten alışılan bir manzara olan Cosplay’li güzellerin eşlik ettiği tanıtımda pek çok sağlam oyun vardı.İşte bu ufak E3 fuarında göze çarpan oyunlar:

Red Orchestra 2: Heroes of Stalingrad

1C’nin en önemli oyunlarından olan Red Orchestra 2: Heroes of Stalingrad, sayısız oyunda Amerikan gözünden oynadığımız 2 Dünya Savaşı’na bir Sovyet bakış açısı getiriyor. Amerikalı firma Tripwire Interactive tarafından geliştirilen oyunda Rus şehirlerinin harabelerinde çok gerçekçi ve çok kanlı çatışmalar oyuncuları bekliyor. Alman tarafının da oynanabileceği oyunda temel unsur bir yerleri ele geçirip elde tutarak kurtarmak. Oyuncuya tek kişilik senaryoda yapay zekanın kontrolündeki dost askerler eşlik ediyor. Bina bina temizleyerek ilerlemek bölümlerin temelini oluşturuyor. Hızlı ve eğlenceli görünüyor; grafikleri çok sağlam, yapay zeka ise henüz tam anlamıyla oturmamış durumda ama çalışmalar devam ediyor. Oyun Ağustos sonunda piyasaya çıkacak.

Royal Quest

Daha önce King’s Bounty serisini geliştiren Katauri Interactive imzasını taşıyan Royal Quest, yeni bir fantastik devasa online oyun. Kendisini diğerlerinden ayıran en büyük özelliği sayızı farklı yaratığa sahip olması ve bunların görünüş olarak birbirinden ayrılması oluyor. Piyasadaki sayısız devasa online oyundaki en sıkıcı yan şüphesiz devamlı birbirine benzeyen, birbirinin türevi olan yaratıkları kesip durmak oluyor. Elbette Royal Quest klasik yaratık kes, altın topla mantığını değiştirmiyor. 2012 ortalarında çıkacak olan bu oyun ücretsiz olarak sunulacak.

Men of War: Condemned Heroes

Men of War gerçek zamanlı strateji oyunlarının özel bir oyuncu kitlesi var. Tarz olarak benzerlerinden farklı bir seri ve hikayesi de oldukça güzel. Sovyetler Birliği döneminde en ağır adi suçlardan, en hafif politik suçlara, düşünce suçlarına kadar ne kadar mahkum varsa bir araya toplanmıştı. Bu birlikler hayatta kalma şansının en düşük olduğu görevlere… İntihar görevlerine yollanmıştı. Gerçek bir arkaplan hikayesi olan Condemned Heroes’da taktik strateji yeteneklerimizi konuşturacağız. Ne zaman mı? 2012 yılında…

Men of War serisinde indirilebilir içerik de ekleniyor. Men of War Vietnam’ın yeni sergilenen sürümünde Amerika, Kuzey ve Güney Vietnam ordularına ilaveten, Kuzey Vietnam için çalışan Rus ajan-eğitmenleri de görmek mümkün olacak.

Ghost of Moscow: Death to Spies

Evet yine İkinci Dünya Savaşı ama Sovyetlerin ve daha da önemlisi Sovyet ajanlarının gözünden! Serinin üçüncü oyunu bu sefer oyuncuları Soğuk Savaş dönemine kadar taşıyacak. SMERSH isimli casusluk organizasyonunun üç farklı ajanından biri olarak çeşitli casus araçları kullanıyor, mini oyunlar ile kilitleri açıyor ve bir ajan olarak Avrupa’da, Küba’da ve Amerika’da verilen görevleri yerine getiriyoruz. Küba denildiğinde anlayabileceğiniz üzere, Türkiye de dahil bütün dünyayı etkileyen Küba Füze Krizi söz konusu!

Ghost of Moscow: Death to Spies da 2012 yılında piyasaya çıkacak.

IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover

Gelmiş geçmiş en iyi 2. Dünya Savaşı uçuş simülasyonlarından birisi olan IL-2 Sturmovik serisi de bu son ek ile büyüyor. Hayranlarını çok heyecanlandıran Temmuz ayı bitmeden indirmeye sunulacak. Maddox Games’in geliştirdiği oyunun Avrupa’da piyasaya çıkışı teknik sorunlar yüzünden kabus olmuştu. Şimdi Amerika’da yayınlanan sürümde sorunlar giderilmiş. İşte bu yüzden bu çıkış önemli, daha önceki sürümün bugları yüzünden uzak durmaya karar verdiyseniz, Amerikan sürümünü deneyebilirsiniz.

 

 

 

Star Wolves 3: Ashes of Victory

İşte uzay simülasyonlarını sevenlerin heyecanla beklediği bir isim daha. Star Wolves bir klasik ya da hit olmamasına karşın bu türe hasret oyuncuların çok hoşuna gitmişti. Bu oyuncular arasında biz de vardık ve serinin devam etmesi bizi de çok heyecanlandırdı. Uzayda geçen bir RPG olarak özetlenebilecek oyunu daha önce keşfetmediyseniz mutlaka bir şans verin. Muhteşem değil ama oldukça başarılı…

1C’nin bu etkinlik dışında tanıttığı diğer oyunlar arasında çok yüksek detaya sahip bir Off-Road yarış simülasyonu olan Off Road Drive da vardı. 1C’nin bu yıl içerisinde piyasaya süreceği ve bizim bu yazıda yer vereceğimiz son oyun ise Orta Çağ’da geçen bir tarihi strateji oyunu olan Real Warfare 2: Northern Crusades oluyor. Tanıtılan bütün oyunlarda ilgi çekici noktalar var. Hiçbiri gişşe sallayacak türden gözükmese de çoğu oldukça eğlenceli görünüyor.