Anasayfa Haber Suya dayanıklı ilk notebook Acer’dan!

Suya dayanıklı ilk notebook Acer’dan!

“SIVI TAHLİYE KANALI’’ olan  İLK NOTEBOOK!

İşyerinde bilgisayarınıza kahve veya su mu döküldü? Hiç sorun değil, çünkü Acer TravelMate sıvıyı ‘’sıvı tahliye kanalı’’ ile bilgisayarınızın altından dışarı atar.. 

Acer Kurumsal Bilgisayar Serisine bir yenisini daha ekledi ve Yeni Acer TravelMate 6595/6495 bilgisayarları en zorlu iş uygulamalarında ihtiyaç duyulan esneklik ve güvenliği sağlamaları için tasarladı:

  • Su geçirmez klavye özelliği: Sıvı dökülmelerine dayanıklı klavye, sistemi kazara sıvı dökülmelerine karşı korumak için su drenaj tasarımına sahiptir, böylece klavyeye dökülen sıvı sıvı tahliye kanalı ile bilgisayarın altından dışarı çıkar.
  • 8 saat pil ömrü: Kullanıcıların mesai saati boyunca hiçbir aksaklık olmadan çalışabilmelerine yardımcı olmak için 8 saate kadar pil ömrü sunabilir.
  • Üstün performan: Intel® vPro™ teknolojili 2. nesil Intel® Core işlemcilerin yanı sıra Anti-Theft Teknolojisinden yararlanmaktadır ve en zorlu uygulamalarda maksimum işlem gücü sunar.
  • Güvenlik sistemi: Acer ProShield, dizüstü bilgisayarı BIOS seviyesinden uygulama seviyesine kadar istenmeyen erişime karşı korur.
  • Acer DustDefender teknolojisi: Sistemde toz birikmesini önlemek için tasarlanmıştır. Soğutucu fandaki akıllı yön değiştirme mekanizması tozu dışarı iter.
  • DASP – Disc Anti Shock Protection: Kullanıcı verilerinin fiziksel bütünlüğü, sabit diski çarpma ve düşmelerin oluşturduğu darbelerden koruyan yeni nesil DASP (Disk Anti-Şok Koruması) teknolojisi ile yönetilir.
  • ·         USB 3.0 portu ile kullanıcılar harici cihazlardan/cihazlara eskisinden 10 kat daha hızlı veri aktarımı yapabilir.
  • ·         Kapalıyken USB şarj özelliği sayesinde bilgisayarı açmadan akıllı telefonunuzu veya diğer USB aygıtlarınızı şarj edebilirsiniz. Dizüstü bilgisayarınız şarj istasyonunuz haline geldiğinden artık güç adaptörlerini taşımanıza gerek kalmaz ve daha az yükle seyahat edebilirsiniz.
  • ·         Universal docking station’a sahiptir: Acer ProDock her yere kolayca sığabilen ve tek bağlantı özelliği sunan kompakt bir tasarıma sahiptir.
  • LED ekran: 14″ ve15,6″ olmak üzere iki farklı formatta bulunan yeni seri 16:9 en-boy oranı, 1366×768 HD çözünürlük ve yüksek parlaklık özelliklerine sahip Acer ComfyView LED arkadan aydınlatmalı ekranları ile olağanüstü netlikte görüntüler ve gelişmiş okunabilirlik özelliği sunar.

İşinizi daha hızlı yapmak istemez misiniz?

Çok yoğun bir tempoda çalışan kişiler için zaman değerlidir ve hızlı bilgi almak çok önemlidir. İşte bu nedenle TravelMate dizüstü bilgisayarlar sahip oldukları Acer InstantView özelliği ile önemli bilgileri kontrol etmeniz için hızlı bir yöntem sunuyor. Acer InstantView hızlı başlatma için tasarlanmış Linux tabanlı hafif bir işletim sistemidir. Sadece 8 saniyede sistem başlatılır, bilgilerinizi hızla gözden geçirmeniz için takvim, belgeler, e-posta ve irtibatlarınıza nerdeyse anında erişim sağlar ve iş verimliliğinizi arttırır.

İşteki performansınız kullandığınız bilgisayara bağlıdır…

TravelMate 6595 ve 6495 kurumsal kullanıcıların ihtiyaç duydukları performansa kavuşmalarını sağlamak için Intel® vPro™ teknolojili 2. nesil Intel® Core işlemcilerin yanı sıra Anti-Theft Teknolojisinden yararlanmaktadır ve en zorlu uygulamalarda maksimum işlem gücü sunar. TravelMate dijital multimedya içerikleri oluşturma ve düzenlemeden yüksek güç gerektiren uygulamaları çalıştırmaya kadar en zorlu görevlerin kolayca üstesinden gelir, böylece iş uygulamalarınızı eski nesil işlemcilere göre %60 daha hızlı yaparak verimliliğinizi arttırabilirsiniz. Ayrıca bu bilgisayarlar, üzerinde çalıştığınız uygulamaya uyarlanan akıllı performans özelliği sayesinde çoklu görevleri daha hızlı yapabilir ve enerji verimliliği sağlar.

İş aktiviteleri grafik ve multimedya içeriklerine giderek daha fazla bağımlı hale geldiğinden buna uygun çözümler gerekiyor. Zengin renkler ve net görüntüler ile çarpıcı görsel performans sunan Intel® HD Graphics 3000 grafik kartı kullanıcılara yüksek çözünürlüklü video ve ses oynatma fonksiyonları sunuyor. Daha da akıllı performans özelliklerine sahip olmaları için pil ömrünü etkilemeden grafik performansını arttıran NVIDIA® Optimus™ teknolojili NVIDIA GPU gibi ayrı grafik kartı takılabilir. Ayrıca çoklu monitör desteği ile verimliliği bir üst seviyeye taşıyarak çoklu görev uygulamalarını kolaylaştırırlar.

Verileriniz, sunumlarınız kısacası işinize ait her şey güvende…

Veri sızdırma ve fiziksel hırsızlık gibi durumlar karşısında dizüstü bilgisayarlar masaüstü bilgisayarlara göre daha savunmasızdır ve kurumsal kullanıcıların bilgisayarlarında çok değerli ve genellikle yeri doldurulamayan veriler bulunduğundan güvenlik çok önemli bir unsurdur. TravelMate dizüstü bilgisayarlarda kullanıcı verileri ve değerli varlıklar, başlıca güvenlik ve yönetilebilirlik araçlarını temel özellikler ile tek bir arayüzde birleştiren Acer ProShield güvenlik yazılımı ile korunur.

Acer ProShield, dizüstü bilgisayarı BIOS seviyesinden uygulama seviyesine kadar istenmeyen erişime karşı korur. BIOS/hard disk şifresi ile önyükleme öncesi kimlik doğrulama (PBA), entegre parmak izi okuyucu ile alternatif Windows oturumu açma ve veri koruması için TPM şifre özelliklerine sahiptir. Önemli dosyalar şifrelenerek ve Kişisel Güvenli Sürücü’ye (PSD) kaydedilerek güvence altına alınabilir. Kullanıcılar File Shredder uygulaması ile istenmeyen dosya veya klasörleri geri alınamayacak şekilde bilgisayardan kalıcı olarak silebilir. Ayrıca, kolay yönetilebilirlik özelliği de vardır. Acer ProShield BT yatırımlarınızı her an her yerde uzaktan etkin bir şekilde yönetmenizi sağlayan otomatik bir çözüm sunar.

Önyükleme öncesi kimlik doğrulaması özelliğine sahip Acer BioProtection Fingerprint çözümü en yeni biyometrik teknolojiden yararlanarak sistemi yetkisiz erişime karşı koruyan birinci seviye dizüstü bilgisayar koruması sunar. Güvenli platform Modülü (TPM) çözümü ile istemci platformunun bütünlüğünü sağlar. TPM, kullanıcılara güvenli depolama ve güvenlikle ilgili rakamları bildirme olanağı tanımanın yanı sıra önceki konfigürasyonlardaki değişiklikleri tespit eder. Acer Backup Manager önemli verilerin kazalara veya bozulmalara karşı da güvende olmasını sağlarken Acer eRecovery Management değerli verileriniz konusunda içinizin tamamen rahat olması için istediğiniz zaman sistem kurtarma özelliğine sahiptir.

TravelMate 6595 ve 6495 bilgisayarlarda ayrıca uzaktan yönetilebilirlik ve güvenlik fonksiyonlarını önemli ölçüde geliştiren Intel vPro ile Etkin Yönetim Teknolojisi (AMT) 7.0 versiyonuna sahiptir. Gelişmiş, donanım destekli özellikleri ile IT departmanınız güvenlik yamalarını sistemlere hızlı bir şekilde kurabilir, şifrelenmiş sürücüleri uzaktan açabilir, bilgisayar kapalıyken bile veri güvenlik ayarlarını yönetebilir. Sistemler uzaktan onarılabilir ve bu esnada ağınız kötü amaçlı yazılımlardan korunur. Ayrıca AMT 7.0 kolay kurulum için ana bilgisayar tabanlı bir konfigürasyon sunar.

Entegre anti-hırsızlık çözümlü Intel Anti-Theft teknolojisi ve Absolute Software tarafından hazırlanmış Absolute Veri Koruması (ADP) da bu bilgisayarların diğer çarpıcı özellikleri arasındadır. Anti-Theft teknolojisi bilgisayarınızı kaybolduğunda veya çalındığında bile korumak için tasarlanmış donanım tabanlı bir güvenlik mekanizmasıdır. ADP, bilgisayarlar kaybolduğunda veya çalındığında kullanıcıların bilgisayarlarını takip etmelerini sağlayan bir anti-hırsızlık yazılımıdır. ADP etkinleştirildiğinde Intel Anti-Theft teknolojisi ile birlikte çalışarak kullanıcıların dosyaları uzaktan silmelerini veya çalınan bilgisayarı geri almak amacıyla dondurmalarını sağlar. Kullanıcılar ayrıca çalınan bilgisayarlarının coğrafi konum bilgisini alabilirler.

Kullanıcı verilerinin fiziksel bütünlüğü, sabit diski çarpma ve düşmelerin oluşturduğu darbelerden koruyan yeni nesil DASP (Disk Anti-Şok Koruması) teknolojisi ile yönetilir. Ekstra tamponlama özelliği sağlamak için sabit disk sisteme yumuşak bağlantılarla monte edilmiştir. Sonuç olarak sabit disk arızalarını önleme ve daha yüksek MTBF (Arızalar Arasındaki Ortalama Süre) sağlamada kayda değer bir başarı elde edilmiştir.

Yeni TravelMate dizüstü bilgisayarların hızlı performans sergilerken de serin kalmasını sağlayan yenilikçi Acer DustDefender teknolojisi sistemde toz birikmesini önlemek için tasarlanmıştır. Soğutucu fandaki akıllı yön değiştirme mekanizması tozu dışarı itebilir.

İşyerinde bilgisayarınıza kahve veya su mu döküldü? Hiç sorun değil çünkü Acer TravelMate sıvıyı drenaj tasarımı ile bilgisayarınızın altından dışarı atar…

TravelMate 6595/6495 bilgisayarlar mobil yaşamın kaçınılmaz sonucu olan yıpranmaya karşı iyi korunan sağlam makinelerdir. Magnezyum-Alüminyum kafesli, dirençli kasa tasarımı bilgisayarın maruz kaldığı dış güçleri yüzeye eşit bir şekilde dağıtır ve çok yüksek basınca dayanabilir. Maksimum tutma kuvveti sağlamak için metal alaşım menteşe ve güçlendirilmiş yaylı tasarıma sahip bu olağanüstü makinelerin Autolock özelliği LCD ekranı korumak için bilgisayarınızın kapağının sıkı bir şekilde kapatılmasını sağlar. Sıvı dökülmelerine dayanıklı klavye, sistemi kazara sıvı dökülmelerine karşı korumak için su drenaj tasarımına sahiptir, ayrıca tuşlarında yoğun kullanıma dayanıklı ve sağlamlığı arttıran çizilmeye karşı korumalı kaplama vardır.

Kablo taşımadan tüm gününüzü çalışarak geçirebilirsiniz!!

Uzun ömürlü pil kurumsal kullanıcılar tarafından ihtiyaç duyulan diğer bir önemli özelliktir. TravelMate 6595/6495 serisi, kullanıcıların mesai saati boyunca hiçbir aksaklık olmadan çalışabilmelerine yardımcı olmak için 8 saate kadar pil ömrü sunabilir. Dahası, Acer PowerSmart uzun şarj döngüsü formülüyle 3 kata kadar daha uzun pil ömrü (1000’e karşı 3000 şarj) sunar ve 1000 şarjdan sonra bile %80 kapasitesini korur. Pil değiştirmeye gerek kalmadan daha uzun süre dayanır.

Depolamaya gelince… TravelMate 6595/6495 modelleri 750 GB’ye kadar devasa sabit disk kapasitesi ile istediğiniz büyüklükte dosya ve klasör kaydetmeniz ve yönetmeniz için geniş bir alan sunar. Sistem performansını daha da arttırmak için isteğe bağlı olarak 120 GB Katı Hal Diski ile donatılabilir. DVD-Super Multi çift katmanlı sürücü ve en çok kullanılan formatları destekleyen entegre hepsi 1 arada kart okuyucu veri paylaşımını kolaylaştırır, daha fazla depolama seçeneği sunar ve ayrıca entegre ExpressCard/34, ExpressCard uyumlu donanımları destekler.

USB 3.0 portu ile kullanıcılar harici cihazlardan/cihazlara eskisinden 10 kat daha hızlı veri aktarımı yapabilir.Ayrıca kapalıyken USB şarj özelliği sayesinde bilgisayarı açmadan akıllı telefonunuzu veya diğer USB aygıtlarınızı şarj edebilirsiniz. Dizüstü bilgisayarınız şarj istasyonunuz haline geldiğinden artık güç adaptörlerini taşımanıza gerek kalmaz ve daha az yükle seyahat edebilirsiniz.

Çok yönlülük ve mobilite özelliklerini iyileştirmek için yeni TravelMate, Acer ProDock bağlantı istasyonu ile donatılabilir, böylece USB 3.0/2.0 gibi gelişmiş G/Ç portları, Ekran Portu, DVI portu, HDMI portu, VGA portunun yanı sıra kabloların birbirine dolanmasını önleyen düzenli kablo yönetimi için ergonomik bir tasarıma sahip olur. 38 cm (G) x 16 cm (U) x 3 cm (Y) ölçülerindeki Acer ProDock her yere kolayca sığabilen ve tek bağlantı özelliği sunan kompakt bir tasarıma sahiptir.

Yanıt süresini hızlandırmak, çoklu görev ve verimlilik ihtiyaçlarını karşılamak için TravelMate 6595 ve 6495 modellerinin 8 GB’ye kadar DDR3 bellek kapasitesi ile veri bant genişliğini önemli ölçüde arttıracağına, güç tüketimini azaltacağına ve termal performansı geliştireceğine emin olabilirsiniz.

Mobil kullanıcılara yönelik tasarlanan bu dizüstü bilgisayarlar gelişmiş bağlanabilirlik çözümlerine sahiptir: Ultra hızlı kablolu bağlantı için Gigabit Ethernet, Nplify kablosuz teknolojili Acer SignalUp destekli WiFi ağ bağlantısı ve Bluetooth® (yapılandırmaya bağlı olarak) kullanıcıların istedikleri yerde işlerini yapabilmelerini sağlar. Acer Crystal Eye yüksek çözünürlüklü web kamera ve dâhili mikrofon içeren Acer Video Conference çözümü yüksek kaliteli video konferanslar yapmanızı sağlar, böylece iş bağlantılarınızla her an iletişim halinde olabilirsiniz.

Yeni TravelMate’lerin tasarımı kalite ve profesyonelliği çağrıştırır. Zarif hatları ince profili ile birleşerek verimlilik hissi uyandırır ve zamandan bağımsız bir tasarım sunar. Özenle seçilmiş detaylarla kullanıcı deneyimi geliştirilmiştir. Ekstra hareket mesafesine sahip tuşlarıyla daha konforlu bir yazma deneyimi sunmak için tasarlanan Acer FineTouch klavye, 6595 modelinde nümerik tuş takımı ile daha da zenginleştirilmiştir. Yanlış yazmayı ve toz birikmesini önlemek için eşsiz bir tuş tasarımına sahip olan bu klavyede boşluk ve ok tuşları parmaklarınızın hemen tanıyabilmesi için dışbükey yapıdadır. Büyük boy dokunmatik fare daha hassas kontrol olanağı sunar ve yeni nesil çoklu dokunmatik özellikleri daha fazla fonksiyon gerçekleştirebilmenizi sağlar. Verimlilik sağlayan kısayol tuşları yedekleme, uygulama başlatma, sessize alma ve kablosuz fonksiyonu açma/kapatma gibi sık kullanılan fonksiyonlara etkili bir şekilde ulaşmanızı sağlar.

35,5 (14″) ve 40 cm (15,6″) olmak üzere iki farklı formatta bulunan yeni TravelMate serisi 16:9 en-boy oranı, 1366×768 HD çözünürlük ve yüksek parlaklık özelliklerine sahip Acer ComfyView LED arkadan aydınlatmalı ekranları ile olağanüstü netlikte görüntüler ve gelişmiş okunabilirlik özelliği sunar.

Bir dizi güvenilirlik testine tabi tutulan Acer profesyonel dizüstü bilgisayarlar sektörün en sıkı kriterlerine uygundur ve kullanıcılarına mükemmel güvenilirlik sunar. Üstelik Energy Star® 5.0 ve EPEAT® Silver standardı ile uyumludurlar, bu sayede enerji tasarrufu ve uzun pil ömrü sunar.

 

Satış fiyatı: 999$dan başlayan fiyatlarla.