Anasayfa Oyun Uncharted 3 İçin LAN Desteği!

Uncharted 3 İçin LAN Desteği!

Bir zamanlar yeni çıkan bir oyunda LAN karşılamaları yapabilme seçeneği yoksa insanlar homurdandırdı. Oysa günümüzde LAN desteği neredeyse tamamen ortadan kalkmak üzere. Starcraft gibi LAN maçlarıyla milyonların gönlünü kazanmış oyunların bile yeni sürümlerinde LAN desteği bulmak mümkün değil. Firmalar oyunlarını internet üzerindeki belirli sunuculardan multiplayer oynamamız için ısrar ediyorlar. Tabii bunun hem oyuncular, hem de firmalar için belirli avantajları var.

Ama sadece internet bağlantınız olduğu ya da firmanın sunucuları çökmediği sürece bu seçenek size açık! Geçtiğimiz aylarda Playstation Network’ün hacker saldırısı sonucu haftalarca kapalı kalması, sadece Sony’e para ve prestij kaybettirmekle kalmadı, milyonlarca kullanıcının haftalarca herhangi bir multiplayer oyun çevirememesine de yol açtı. Düşünün, can sıkıntısına ilaç olsun diye aldığınız konsol orada öylece duruyor çünkü firmanın oyun hizmeti çökmüş!

İşin daha da komik tarafı, oyun geliştiriciler de bu çökmeden çok kötü etkilendiler, çünkü yaptıkları oyunları test etmeleri uzun süre mümkün olamadı! Uncharted 3’ü yapmakta olan Naughty Dog bu firmalardan biriydi, PSN’in çökmesi üzerine apar topar oyuna bir LAN multiplayer desteği ekleyerek geliştirme çalışmalarına devam etmek zorunda kaldılar. Ancak mecburiyetten ekledikleri bu özellikten o kadar memnun kaldılar ki, oyunu piyasaya böyle sürmeye karar verdiler! Sonuç olarak Uncharted 3 artık az rastlanan bir özellik olan LAN oyun desteği içerecek. Bu kadar ilgiyle yolu gözlenen bir oyunun LAN desteği sunması, belki diğer firmaların da fikirlerini değiştirir, kim bilir?