Anasayfa Haber Microsoft mali sonuçları açıkladı!

Microsoft mali sonuçları açıkladı!

Microsoft beklentilerin üzerinde bir başarı sağlayarak yine gelirlerini arttırdı. Ancak bu sefer Windows’tan değil, Xbox’tan kazandı! Yazılım devinin ciroyu yüzde 8 artarak 17.4 milyar dolara ulaştı. Şirketin karlılığı da yüzde 4 arttı ve net kar 6.2 milyar dolar oldu.

Microsoft’un Google ile arama pazarındaki rekabeti oldukça maliyetli oluyor ancak Microsoft buna dayanabiliyor. Ciro ve kar artarken, Bing arama motorundan sorumlu Online Hizmetler bölümü 662 milyon dolar ciro yaptı ama 728 milyon dolar zarar etti. Bing’in uzun vadede başarılı olması için uğraşan ve oldukça zorlu bir rakibe karşı savaşan Microsoft için bu beklenmedik bir durum değildi. Ancak şaşırtıcı olan PC satışlarındaki yüzde 2’lik artışa karşın, Windows bölümünün cirosunun yüzde 1 düşmesi oldu. Windows’un karlılığında ise yüzde 4 düşüş yaşandı.

Öte yandan Microsoft’un ticari ve eğlence kanatları bu açıkları fazlasıyla kapattı. Ticari kanat bu çeyrekte yüzde 7 büyümeyi başardı ve mali yıl çapında büyümesi yüzde 16’ya ulaştı. Microsoft Office’in başarılı satışları 100 milyonu da aştı ve hız kaybetmeden sürüyor.

Microsoft’un en başarılı kanadı ise Xbox 360 ve Xbox LIVE ile ilgilenen Eğlence ve Cihazlar bölümü oldu. Bu bölüm, bu çeyrekte yüzde 30, mali yılın tamamında da yüzde 45 büyüdü! Microsoft bu başarının Kinect ve Xbox Live ile desteklenen bir büyüme olduğunu belirtti.