Anasayfa Haber Microsoft’tan üniversitelere 2 milyon dolarlık destek

Microsoft’tan üniversitelere 2 milyon dolarlık destek

Microsoft Türkiye, eğitime verdiği destek çalışmaları kapsamında son 3 yılda 15 üniversiteye 2 milyon dolarlık yazılım lisansı ve eğitim materyali bağışladı.

Microsoft Türkiye, eğitim kurumlarına destek olabilmek için yürüttüğü çalışmalara hız verdi. Üniversite öğrencilerinin iş yönetimi çözümleri alanındaki teknolojik gelişmeleri yakından takip edebilmeleri için geliştirilen Dynamics Academic Alliance programı kapsamında Microsoft üniversitelere bağışta bulunuyor.

2009 yılında bu programı Türkiye’de de devreye alan Microsoft, üniversitelerdeki ilgili bölümlere ERP & CRM derslerinde platform olarak kullanabilmeleri için Dynamics AX, NAV ve CRM lisansları ve eğitim materyalleri sağlıyor.

Üniversitelerin çağın gereklerine uygun olarak eğitim programlarını yürütebilmeleri için gereken tüm desteği vermeye hazır olduklarını belirten Microsoft Türkiye Dynamics Satış Direktörü Arzu Türker Yılmaz, “Yaklaşık 3 yıl önce Türkiye’de de hayata geçirdiğimiz Dynamic Academic Alliance programı kapsamında İstanbul, Ankara, Adana, Kayseri, Sakarya ve Eskişehir de 15 üniversiteye lisans ve eğitim materyalleri bağışında bulunduk. Bu sayede Türkiye’de üniversite öğrencilerinin Kurumsal İş Çözümleri alanındaki teknolojiler hakkında bilgi ve yetkinliklerle donatılmasına destek vermekten büyük memnuniyet duyuyor yakın gelecekte bu sayıyı daha da artırabilmeyi umuyoruz.” diye konuştu.

Microsoft Türkiye’nin üniversitelere ücretsiz olarak sağladığı Microsoft Dynamics Kurumsal İş Çözümleri ürün ailesi içerisinde büyük ölçekli kurumların her türlü ihtiyacına cevap veren Kurumsal Kaynak Planlama (ERP) çözümü Microsoft Dynamics AX, orta ölçekli şirketlerin rekabet gücünü arttırmaları için geliştirilmiş olan ERP çözümü Microsoft Dynamics NAV ve kurumların tüm iş süreçlerini yönetmede yardımcı olan entegre Müşteri ilişkileri Yönetimi çözümü Microsoft Dynamics CRM yer alıyor.

Microsoft Dynamics CRM Hakkında

Microsoft Dynamics CRM 2011, satış, hizmet ve pazarlama alanında çalışanların daha üretken olması ve şirketlerin teknolojik yatırımlarından en fazla değeri elde etmesi için tasarlandı. Kullanım kolaylığı ve Microsoft Outlook ile entegre çalışması sayesinde satış üretkenliğinde yüzde 5 artış, satış maliyetini düşüren daha kolay süreç ve operasyonlar sayesinde öneri süreci üzerinde teknik yardımcıların harcadığı zamanda ise yüzde 10 azalma gerçekleştirir. Satışa dönüştürme döngüsünde yüzde 50 hızlanma ve sistemler, bağlantılar, süreçler ve mekânlar arasında daha iyi işbirliğine bağlı olarak gelirde artış sağlar. Daha iyi raporlama araçları, veri birleştirme, raporlama otomasyonu ve zengin pano yetenekleri sayesinde ayda 16 adam/saat üretkenlik tasarrufuna neden olur.

Microsoft Dynamics ERP Hakkında

Günümüzdeki başarılı kuruluşların temel iş süreçlerini kullanabilmesi, akıllı ve hızlı kararlar verebilmesi ve kaynaklarından en verimli şekilde faydalanabilmesi için doğru kurumsal kaynak planlama (ERP) yazılımına ihtiyacı vardır. Microsoft Dynamics ERP, birkaç çalışana sahip küçük şirketlerden dünyanın dört bir yanında faaliyet gösteren büyük kurumlara gereksinimleri doğrultusunda mevcut BT sistemlerine uyarak çözümler sağlar.

Daha detaylı bilgi için http://www.microsoft.com/dynamics/tr/tr/default.aspx adresini ziyaret edebilirsiniz.