Anasayfa Haber AOC, 2012’de tüm ekran serisi için LED çağını başlatacak

AOC, 2012’de tüm ekran serisi için LED çağını başlatacak

Ekran uzmanı AOC, 2012 başından itibaren tüm ekran ürünlerinin yenilikçi LED arka aydınlatma ile üretileceğini duyuruyor. AOC, bu yenilikçi teknolojinin sunduğu üstün enerji tasarrufu ve kaynak verimliliği sayesinde, çevresel duyarlılığını güçlendiriyor.

 


AOC e2343F2

AOC’nin ürün portföyündeki monitörlerin çoğu zaten yenilikçi LED arka aydınlatma ile donatılmıştır ve milyonlarca AOC müşterisi, bu yenilikçi teknolojinin faydalarından yararlanmaktadır. AOC, gelecek yılın başından itibaren tüm ürünlerini LED arka aydınlatma panelleri ile donatma kararı almıştır.

Daha iyi resim kalitesi
LED monitörler, geleneksel CCFL arka aydınlatmalı ekranlara kıyasla, yüksek kontrast oranları ve daha iyi renk doygunluğuna sahip üstün bir resim kalitesi sunmaktadır. Bu ekranlar, oyun oynamak ve film izlemek gibi günümüz dijital eğlence amaçlarının yanı sıra standart ofis uygulamaları için de mükemmel bir seçenektir.

Daha şık
LED arka aydınlatma teknolojisinin benimsenmesi 1 cm’nin altında bir profile sahip çok daha ince bir yapıya imkan tanıdığından, AOC’nin ürün tasarımı uzmanları tamamen yeni seçenekler geliştirmektedir. Sonuç olarak ürünler, öncekinden daha çekici bir görünüme sahip olup, çok daha sofistike görünmektedir. Bu ince monitörler, gerçek bir tasarım ürünü olarak, masaya yerleştirildikleri tüm mekanları güzelleştirmektedir.

Az ama öz: Daha çevreci bir ayak izi
Hem son kullanıcılar hem de işletmeler kaynak verimliliği, enerji tasarrufu ve sürdürülebilirliği her zamankinden de fazla talep ettiğinden, elektrik tasarrufu sağlayan LED arka aydınlatma teknolojisine geçiş AOC için doğal bir adımdır. İlk olarak, LED’lerde lamba ya da reflektör bulunmaz. Bunlar, konvansiyonel monitörlerden daha hafif ve daha incedir ve dolayısıyla daha az kaynak gerektirirler. İkinci olarak, LED modeller, konvansiyonel CCFL panellerden %50’ye kadar daha az enerji harcarlar, bu da ev ve ofislerdeki enerji tüketimini ciddi ölçüde azaltır. Ayrıca, LED teknolojisinde ısı oluşumu çok daha düşüktür, bu da iç mekanlardaki ortamı iyileştirir ve klima sistemleri üzerindeki yükü azaltır. Üstelik, LED monitörler hiç cıva kullanılmadan üretilmektedir ve daha iyi geri dönüştürülebilir. Ayrıca daha ince tasarım ve daha düşük ağırlık sayesinde, nakliye için gerekli enerji harcaması önemli ölçüde düşüktür; bu da AOC’nin gelecek yıl satmayı hedeflediği 25 milyondan fazla monitör dikkate alındığında önemli tasarruflar anlamına gelmektedir. Yine aynı derecede önemli son bir özellik, bir LED monitörün konvansiyonel CCFL arka aydınlatmaya sahip modellerden çok daha uzun ömürlü olmasıdır. Bu nedenle bu monitörler uzun vadede daha iyi bir yatırımdır. AOC, bilinçli olarak gelecekte sadece LED kullanmayı seçerek, müşterilerine önemli ölçüde düşük bir toplam maliyet sunmaktadır.