Anasayfa Haber Windows’u Neden Güncel Tutmalısınız?

Windows’u Neden Güncel Tutmalısınız?

Bilgisayarınızı nasıl güncel tutacağınızı merak ediyorsanız, doğru makaleyi okuyorsunuz demektir. Bilgisayarınızı korumanıza yardımcı olacak yüzlerce güvenlik aracı olabilir, fakat her zaman söylenilen bir şey vardır ki “Bilgisayarınızı her zaman güncelleyin!”.
Bilgisayarınızdan her zaman mümkün olan en yüksek performansı almak istiyorsanız sisteminizi daima ilk günkü gibi tutmanız gerekiyor. Söylemek istediğimiz yeni programlar kurmanızın yasak olduğu değil, söylemek istediğimiz, eğer bilgisayarınızı hızlandırmak istiyorsanız, virüsleri sisteminizden uzak durun ve bilgisayarınızı temiz tutun. Bunu “nasıl” yapacağınızı anlatmadan önce, sizinle deneyimlerimi paylaşmak isterim!

Problemin diğer bir yönü ise bilgisayarınızı her şeyiyle güncelleştirmektir — tarayıcılar, sürücüler ve işletim sisteminin kendisiyle başlayarak. Bilgisayarınızın bakımını düzenli olarak yaptığınız sürece, çok geride kalmaz ve herhangi bir sorunla karşı karşıya kalma ihtimalinizi düşürürsünüz.

Öncelikle Windows’unuzun sorunsuz çalışması gerek. Bunu gerçekleştirmenin en iyi yolu da önerilen güncelleştirmelerin tamamını kurmamaktır. Bazıları otomatik olarak gerçekleşir, bazıları ise sizin onayınızı gerektirir, fakat orijinal bir kopyanız olduğu sürece güncelleştirmeler konusunda endişelenmenize gerek yok.

Aslında tek yapmanız gereken zaman zaman Windows’unuzun güncellemeleri yapmasına izin vermek. Üstelik bunun sisteminize birçok yararı olacaktır. Zararlı yazılımlara karşı güvenliği artırılmış çeşitli uygulamalar ve işlemleri çalıştırmada daha hızlı tepkiler bunlardan sadece ikisi..

Windows’u Nasıl Güncelleştireceksiniz?

Eğer güncelleştirmelerde geride kaldığınızı düşünüyorsanız, başlat menüsünü açın ve aama kutucuğuna “Update” yazın. Çıkan sonuçlardan Windows Update’i seçin. Güncelleştirmeler kapalı ise karşınızdaki butona tıklayarak güncelleştirmeleri devreye sokun. Ardından güncelleştirmeleri kontrol edin ve son olarak sisteminizi güncelleştirin.

Daha önce de dediğimiz gibi kullanmakta olduğunuz internet tarayıcısının grubunun en iyisi olduğundan emin olun. Çoğu zaman bir güncelleştirme olduğu konusunda bilgilendirilirsiniz. Yapılacak en doğru şey güncelleştirmektir. Yeni özelliklerden ve gelişmiş güvenlikten yararlanarak bilgisayarınızı hızlandıracaksınız!

Windows bilgisayarınızı güncelleştirmek ya da güvenliğini korumak için sizin de ipucu, hile ya da sahip olunması gereken bir uygulamanız var mı? Bu konudaki yorumlarınızı bekliyoruz. – Sevim Esmeray