Anasayfa Haber Diablo 3’te şok gelişme!

Diablo 3’te şok gelişme!

Bilgisayar oyuncularının heyecanla beklediği Diablo 3’teki en son gelişme oyun içerisinde eşya alıp satanları çok sevindirecek. Warcraft, World of Warcraft, Starcraft ve Diablo gibi serilerle tanınan ünlü oyun yapımcısı Blizzard, Diablo 3’te gerçek parayla eşya ticareti yapılabileceğini duyurdu.

Oyuncuların bu tür oyunlarda güvenilirliği olmayan 3. parti şirketler üzerinden alım satım yaptığını gören Blizzard, bu iş için güvenli ve resmi bir ortam sunacak. Oyuncular Auction House yani açık arttırma evi denilen yerlerde eşyalarını gerçek parayla, anonim ve güvenli bir şekilde alıp satabilecek. İsteyen oyuncular bu parayı Blizzard hesaplarında tutarak oyun içi eşya alım satımında kullanmaya devam ederken, isteyen oyuncular bir finans şirketi aracılığıyla ve hem şirkete, hem Blizzard’a komisyon ödedikten sonra bu parayı gerçek banka hesaplarına geçirebilecekler.

Alışıldık oyun altınıyla çalışan alım satım sistemi de devam edecek be bu iki alım satım evi birbirinden ayrılacak. Blizzard oyun karakterlerinin alım satımını da değerlendiriyor ancak henüz resmen onaylamış durumda değil. Aktarılan diğer detaylar arasında otomatik arttırma ve sabit fiyattan satın alma özelliklerinin olacağı bilgisi de yer alıyor.

Bu sistemde bir ürünü açık arttırmaya koymak da küçük bir ücrete mal olacak. Bu sayede oyuncular gereksiz eşyaları, saçma fiyatlardan satışa sunmaktan caydırılacak ve pazar temiz tutulacak. Alınan eşyalar oyuncunun özel kasasına konulacak. Blizzard’ın kendi mağazaları ise bu açık arttırma evlerinden ayrı tutulacak. Blizzard Free2Play oyunlardaki gibi eşya satacak ancak bu eşyalar sadece kozmetik aksesuarlar olacak; bu sayede oyun sistemi “parayı veren kazanır” türündeki Free2Play’lere dönüşmeden korunmuş olacak.