Anasayfa Haber BlackBerry Messenger gelişiyor

BlackBerry Messenger gelişiyor

Dünyanın en büyük mobil sosyal iletişim ağlarından BBM™ (BlackBerry® Messenger) devrim niteliğinde yeni bir sosyal deneyimi etkinleştiriyor. Research In Motion (RIM), kullanıcıların birbiriyle kolayca iletişim kurmalarını sağlayan “BBM bağlantılı” uygulamalarını destekleyen BBM 6 versiyonunu (BBM™ 6) kullanıma sundu.

BBM bağlantılı uygulamalar, BBM hizmetinin popüler işlevini pekiştirmekle birlikte, kullanıcıların uygulamanın kendisi üzerinden arkadaşlarıyla etkileşim içinde olmalarını sağlıyor. Örneğin, BBM bağlantılı bir oyun uygulamasıyla, kullanıcılar arkadaşlarını oyun içerisinde kendilerine eşlik etmeleri için davet edebiliyor ve sonrasında oyun uygulamasından çıkmadan birbirleriyle oyun içerisinde gerçek zamanlı olarak sohbet edebiliyor.

RIM BBM Platformu ve Entegre Hizmetler Başkan Yardımcısı Alistair Mitchell konuyla ilgili olarak şunları söylüyor: “BBM 6, BlackBerry akıllı telefon kullanıcıları için çok daha büyük bir sosyal deneyimin başlangıcı olacak. BBM 6 aynı zamanda, geliştiricilerin BBM servisinin viral doğasını güçlendirmeleri için inanılmaz bir fırsat sunuyor. BBM bağlantılı uygulamalarını BlackBerry App World üzerinden kullanıcılara sunacak geliştirici ortaklarımızla çalışmaya başladık. Bu hafta içerisinde de bu uygulama geliştiricilerin BBM bağlantılı uygulamaları BlackBerry App World’te kullanıcılar tarafından deneyimlenebilecek.”

BBM bağlantılı uygulamaların sunduğu diğer özellikler arasında şunlar yer alıyor:

  • Arkadaşlarınızla uygulama paylaşma deneyimi – Kullanıcı, BBM bağlantılı yeni bir uygulama keşfettiği anda arkadaşlarının bundan haberdar olmasını sağlayabiliyor. Kullanıcılar kolaylıkla kullandıkları BBM bağlantılı uygulama üzerinden BBM listelerindeki kişileri seçebiliyor.
  • Uygulamalar üzerinden BBM sohbeti başlatmak– Kullanıcılar BBM bağlantılı uygulamalar üzerinden doğrudan BBM kişi listelerine girebiliyor ve sohbet başlatabiliyor. Bu işlevsellik geliştirilmiş sosyal oyun oynamadan performans uygulamaları üzerinden işbirliğine kadar olanak sağlayabiliyor.
  • Arkadaşlarınız sayesinde uygulama keşfetme- Kullanıcılar BBM listelerindeki arkadaşlarının profillerinde yer alan uygulama listesine göz gezdirerek yeni uygulamalar keşfedebiliyor. Kullanıcılar aynı zamanda listedeki herhangi bir uygulamaya tıklayarak BlackBerry App World’ten anında indirebiliyor.

BBM 6 yazılımı bugünden itibaren www.blackberry.com/blackberrymessenger sayfasında kullanıma hazır. Aynı zamanda, hafta içerisinde çeşitli uygulamalar da, BlackBerry App World üzerinden kullanıma sunulacak. Gelecek aylarda ise daha fazla uygulamanın BlackBerry App World üzerinden kullanıma sunulması bekleniyor.

İş ortaklarının BBM 6 hakkındaki görüşleri:

Foursquare Mobil ve Ortaklıklar Başkan Yardımcısı Holger Luedorf: “RIM harika bir iş ortağı.  Foursquare’i  BBM’e entegre ederek dünya çapındaki milyonlarca foursquare kullanıcısına daha iyi bir deneyim sunmak adına RIM ile birlikte çalışmaktan büyük heyecan duyuyoruz.”

(Foursquare)

Jingu Apps Kurucusu Pankaj Gogia: “Jingu kullanıcıları yeni ve heyecan verici bir yöntemle BlackBerry Messenger’a bağlanıyor. BBM 6 ile birlikte, uygulama üzerinden direkt olarak BBM profil görüntü resmini güncelleyebilme gibi çeşitli özelliklerle kullanım rahatlığı daha da artacak. Jingu, BlackBerry Messenger Sosyal Platformu üzerinde BBM 6’nın yeni özelliklerini güçlendirmek ve son kullanıcıya zenginleştirilmiş bir deneyim sunmak için çalışıyor.”

(Jingu Apps)

“BBM 6 işlevselliğini ScoreMobile deneyimine entegre ederek, kullanıcılarımızın arkadaşlarıyla birlikte olmadıkları zamanlarda dahi oyunun keyfini birlikte çıkarmalarına olanak sağlıyoruz. Kısacası, BBM 6 entegrasyonu,  sporseverlerin ScoreMobile uygulamasını terk etmeden sosyalleşmelerini sağlıyor.”

(ScoreMedia)

Telmap Pazarlama Kurulu Başkanı Motti Kushnir: “Dünya çapında, lokasyon tabanlı servis lideri Telmap, faaliyette olan deneyimlerini sürekli olarak zenginleştirerek ve optimize ederek tüm kullanıcıların ihtiyaçlarına hizmet etmeye odaklandı. BBM 6 ve Telmap Mobile Location Companion entegrasyonu  BBM üzerinden kullanıcılarla gerçekleşen  gerçek zamanlı sohbetleri ve etkileşimleri önemli ölçüde zenginleştirdi.”

(Telemap)

BBM uygulama geliştiriciler için fırsatlar

BBM uygulama geliştiriciler uygulamalarını BlackBerry Partners Fund Developer Challange’a teslim edebiliyor. “BBM Sosyal Platformu’nun kullanıldığı en fazla bağımlılık yapan sosyal uygulama” yarışmasına katılım 27 Temmuz-23 Eylül 2011 tarihleri arasında yapılabiliyor. Daha fazla bilgi için www.blackberrypartnersfund.com/challenge linkini ziyaret edebilirsiniz.

Daha fazla BBM bağlantılı uygulama fikirleri 11-12 Ağustos 2011 tarihinde New York’ta Hackathon yarışmasını kazanan geliştiricilerin iki günlük kodlama maratonunda bir araya gelecekleri BBM Apps Hackhaton’da sergilenecektir. Kazananlar ve Hackathon hakkında daha fazla bilgi için lütfen www.bbmnyc.com/05_winning sayfasını ziyaret ediniz.