Anasayfa Haber YMD 2011 Konferansı’nda sürpriz bir isim!

YMD 2011 Konferansı’nda sürpriz bir isim!

Doğuş grubu tarafından düzenlenen Yeni Medya Düzeni 2011 konferansında açıklanan isimlere ilaveten Perfect World America & Europe CEO’su Alan Chen’in de olacağı konuşuluyor.

Torchlight oyunuyla ismini duyuran Perfect World, son derece başarılı bir oyun stüdyosu. CEO’sunun konferansa katılması durumunda oyun dünyasının geleceğinin de masaya yatırılması beklenebilir. Chen konferansta boy gösterirse kendisinden klasik oyun satışına, DLC sistemine, Micro Transaction yani küçük ödemeler sistemine dayanan Free2Play modeline ilaveten oyun dünyasını nelerin beklediğine yönelik görüş ve açıklamalar bekliyoruz. Bu elbette bizim kulağımıza gelen bilgiler doğrultusunda beklentilerimiz; zira Chen’in katılımı konusunda henüz resmi bir açıklama yapılmış değil. Her halükarda başarılı bir yönetici olan Chen’den oyun dünyasıyla ilgili ilginç bilgiler edineceğimiz kesin.

Teknoloji dünyasının ilgisini çeken konferansın kendi tanıtımı şu şekilde yapılıyor:

“Geçen sene tablet ve mobil dünyanın yükselişi konuşulmuş, bu durumun diğer mecralar üzerindeki etkisi ve medyanın nereye evrileceği tartışılmıştı. Bu sene merkezde, internet mecrasıyla bilginin demokratikleşmesi süreci konuşulacak.

2010-2011 yıllarına damgasını vuran Julian Assange ve internet – bilgi – demokrasi söyleminde akla ilk gelen isim Jimmy Wales konferansın ana konuşmacıları… Bilgiye ek olarak yine İnternet’in sınırları kaldırdığı ve mümkün kıldığı e-ticaret ve internet / mobil yatırımcılığı da konferansta ele alınacak diğer konular arasında…

Yeni Medya Düzeni Konferansı 2011 Konuları
“Oyunda kal!”

  • Bilginin demokratikleşmesi
  • E-ticaret
  • Sosyal medyanın ve kullanıcı tarafından oluşturulan içeriğin gücü

Konferansa katılması beklenen kitle yine geniş bir yelpazeyi kapsayacak;

  • Pazarlama yöneticileri ve ekipler
  • Ajans yöneticileri ve ekipleri
  • Medya sektörü
  • Genç girişimciler
  • İş dünyasının önde gelenleri
  • Akademisyenler ve öğrenciler
  • Teknoloji ve dijital dünya ile ilgili herkes”

Technopat olarak Assange ve Wales’den daha çok ilgimizi çeken bir isim ise  Alibaba.com’dan Brian A. Wong oluyor. Çin’in en büyük e-ticaret portalı olan Alibaba.com’un bulut-mobil teknolojiler ve ürünler hakkındaki girişimlerini sizlere duyurmuş, Çin’in dev potansiyeline tekrar dikkat çekmiştik. Yeni W700 cep telefonu ile duyurulan AliCloud ve Aliyun OS ile ilgili detayları daha önceki haberlerimizde bulabilirsiniz. Konferans hakkındaki gelişmeler için bizi takip edin…