Anasayfa Haber Artıları ve eksileriyle Motorola Droid 3

Artıları ve eksileriyle Motorola Droid 3

Motorola’nın Droid cep telefonu Amerika’da Android işletim sisteminin öncüsü olmuştu. iPhone katili olmaya çalışıp da piyasada tutunamayan sayısız model arasından sıyrılan Droid, Motorola için de büyük bir çıkış oldu. Droid 2 de bu başarıyı sürdürdü ve şimdi Droid 3 daha da güçlü özelliklerle Apple, Samsung ve HTC gibi markaların birbirinden şık ve güçlü telefonlarının karşısına dikiliyor.

Klasik droid tasarımını sürdüren modelin ekranı 4.0 inç’e çıkmış, daha da büyük ve haşmetli duruyor. Kayarak açılan klavyesi ile yazmak son derece kolay. Dokunmatik klavyesi de kullanışlı olmasına karşın bu QWERTY klavye özellikle BlackBerry’den sıkılan ama tuşlardan vazgeçmeyen kullanıcıları kendisine çekiyor.

Gorilla Glass denilen çok dayanıklı ekrana sahip model bu yüzden biraz kalınlaşsa da dayanıklılık buna değer. Arka yüzeyi ve kavrama kısımları daha iyi bir tutuş için ele oturan kauçuklaştırılmış bir yapıya sahip. Her yönüyle sağlamlık ve kalite hissi sağlayan bir telefon ve önceki Droid modellerini sevenleri yine cezbedecek. 184 gram ağırlığında 64.1 x 123.3 x 12.9 mm ölçülerinde son derece kullanışlı bir model.

Çift çekirdekli  A9 1GHz işlemcisi işe son derece hızlı olan Droid 3, 512 MB RAM’e sahip. Benzer telefonların 1 GB’a çıkan belleği yanında 512 MB bellek modelin en zayıf yönü oluyor. Ancak buna klarşın telefonda bütün Android uygulamaları, internet tarayıcı ve QuickOffice uygulaması tıkır tıkır çalışıyor.

Benzer akıllı telefonlardaki gibi 3.5 mm kulkaklık yuvası ile müzik dinlemeye, Flash desteği ile YouTube gibi online kaynaklardan video izlemeye son derece müsait. 960 x 540 çözünürlüklü ekranı son derece başarılı olsa da Super AMOLED ve Retina Display karşısında biraz zayıf kalıyor.

Motorola Droid 3, mobil hotspot ile kablosuz internet bağlantısı paylaştırma, USB 2.0 ve çeşitli kablosuz veri transferi seçenekleri, 3G internet, GPS ile yol bulma ve ücretsiz Google hizmetlerine ilaveten Android Market seçenekleri ile aranan her türlü özelliği sunan, modern bir Android cep telefonu olarak karşımıza çıkıyor. QWERTY klavyeli modelleri tercih ediyorsanız kesinlikle göz atmalısınız. SIM kilidi olmayan modeller yurtdışından 450 dolara alınarak Türkiye’de de kullanılabiliyor.

Motorola Droid 3 diğer teknik özellikler:

İşletim sistemi: Android 2.3 (Gingerbread)

Çoklu ağ desteği: WCDMA 850/1900/2100, CDMA 800/1900, GSM 850/900/1800/1900, HSDPA 10.2 Mbps (Category 9/10), CDMA EV-DO Release A, EDGE Class 12, GPRS Class 12, HSUPA 5.76 Mbps

Klavye: Kayarak açılan tam takılm QWERTY klavye

Kamera: 8 Megapiksel, 8x dijital zoom, LED Flash, otofokus, 1080p HD 1920X1080 çözünürlükte 30 FPS video kayıt

Görsel düzenleme seçenekleri: Kesme, döndürme, geotag (Yer işaretleme), parlaklık, renk, düzenleme, yeniden boyutlandırma, çeşitli efektler

Multimedya: Android Media Player ile müzik dinleme

Format desteği: AAC, H.263, H.264, MP3, MPEG-4, WAV, eAAC+, WMA v10, WMA v9, MIDI, AAC+

Görüşme süresi: 550 dk’ya kadar

Bekleme süresi: 300 saate kadar

Pil: 1540 mAh Lityum Ion

E-posta: Corporate Sync, Google Mail, POP3/IMAP, Push Email, Yahoo® Mail

Görüşme uygulamaları: Google Talk™, AIM®, Windows Live Messenger®, Yahoo!® Messenger

Görsel formatları: BMP, PNG, GIF, JPEG

Sesli posta: Var

Sesten metne dönüştürme: Var

İnternet: Android HTML Webkit, Adobe® Flash® Player 10

Bluetooth: Stereo Bluetooth, Versiyon 2.1 + EDR (Desteklenen profiller: A2DP, AVRCP, GAP, GAVDP, GOEP, HFP, HID, HSP, MAP, OPP, PAN, PBAP, SPP)

Senkronizasyon: OTA, PC Sync, Corporate Sync, Google Sync

Kablosuz bağlantı: WIFI 802.11 b,g,n standartları

Bağlantılar: Micro USB, Micro HDMI