Anasayfa Haber Office 2010’a Service Pack 1 Entegre Etme

Office 2010’a Service Pack 1 Entegre Etme

Microsoft Office 2010 için Service Pack 1’i yayınladığına göre Technopatlar olarak artık bu servis paketini doğrudan Office kurulumuna entegre etmenin vakti gelmiş demektir. Herkes gibi SP1’i sonradan kurmak yerine doğrudan pakete entegre ederek hem ayrı kurulum yapmaktan kurtulacak hem de güncelleştirmelerle uğraşmak zorunda kalmayacağız.

O zaman sözü fazla uzatmadan bir diğer adı Slipstream olan işlemimize başlayalım.

Öncelikle elinizdeki Office 2010 sürüme uygun SP1 güncellemesini buradan indirin. Sonrasında C sürücüsünde “SP1Dosya” adında bir klasör oluşturun.

1- Bizim elimizde hem 32 hem de 64 Bit Office olduğu için iki adet SP1 indirdik. Şimdi bu güncellemeleri SP132 ve SP164 olarak yeniden adlandırıyoruz ve C sürücüsünün kök dizinine kopyalıyoruz.

2- Service Pack dosyası sıkıştırılmış olduğu için içerisindeki dosyaları ayıklamamız (Extract) gerekiyor. Bunun için Windows + R tuşlarına basın. Bu işlem “Çalıştır” penceresini açacaktır.

3- Klasörler ve dosyalar hazır olduğuna göre SP1 güncellemesini klasöre çıkartabiliriz. Çalıştır penceresine bu komutu yazın:

C:\SP132.exe /extract:c:\SP1Dosya

Lisans koşullarını kabul edip Devam deyin. Dosyalar “SP1Dosya” klasörüne çıkartılacaktır. İşlem bitince Tamam deyin.

4- Şimdi tek yapmanız gereken “SP1Dosya” klasöründe yer alan dosyaları Office 2010 kurulum klasöründe yer alan “Updates” klasörüne kopyalamak. Artık Office 2010 kurarken güncelleştirmeler otomatik olarak kurulacak.

Not: Eğer Office kurulumunuz tek bir dosyadan oluşuyorsa bunu da ayıklamanız gerekiyor. Kurulum dosyasını “Office” olarak adlandırıp C sürücüsne kopyalayın. Yine C sürücüsünde “OfficeDosya” adında bir klasör daha oluşturun. Son olarak aşağıdaki komutu Çalıştır penceresine (Windows + R) girin.

C:\Office.exe /extract:c:\OfficeDosya

Daha sonrasında yukarıda klasöre çıkartılan SP1 dosyalarını OfficeDosya klasöründeki Update klasörüne kopyalamanız yeterli.