Anasayfa Haber Kablosuz ağlarınızı tek cihazdan yönetin

Kablosuz ağlarınızı tek cihazdan yönetin

Dünyanın önde gelen iletişim ve haberleşme teknolojileri sağlayıcısı ZyXEL, otel ve kampüs gibi geniş alanlarda hizmet veren işletmelerin güçlü, etkin ve güvenli kablosuz ağ kurmalarını ve yönetmelerini sağlayan yeni kablosuz ağ kontrol ünitesi NXC5200’ü tanıttı. Ürün, misafirlerin ve kurum içinde mobil olarak bulunan çalışanların kablosuz ağ ihtiyaçlarını güvenlikten ödün vermeden karşılamak isteyen işletmelerin gereksinimlerine eksiksiz olarak yanıt veriyor.

 

240 erişim noktasının tek bir cihazdan yönetilmesini sağlayan ZyXEL NXC5200, kablosuz erişim noktası NWA5160N ile birlikte çalışarak, geniş kapsamlı kablosuz ağlar kurulmasında sistem yöneticilerine yardımcı oluyor. Ürün, özellikle çoklu erişim noktalarına ihtiyaç duyan işletmeler için getirdiği önemli avantajlarının yanında İnternet erişimi, video konferans ya da VoIP aramaları gerçekleştirmek için yüksek hızlı ve istikrarlı kablosuz ağ bağlantısı sunuyor.

 

ZyXEL NXC5200, kolay kurulum ve konfigürasyon özellikleriyle işletmelerin yatırım maliyetlerini aşağı çekmekle kalmıyor, sahip olduğu üstün merkezi yönetim desteği sayesinde sahadaki tüm erişim noktaları tek bir erişim noktası gibi konfigüre edilebiliyor. Örneğin, erişim noktaları için belirlenen konfigürasyon, merkezi kontrol ünitesi üzerinden ağdaki cihazlara kolaylıkla gönderilebiliyor.

 

Gelişmiş güvenlik özellikleri

 

Mobil kullanıcılar, kablolu kullanıcılara oranla şirket ağları için daha çok tehdit oluşturur ve güvenlikle ilgili sorunlara neden olurlar. ZyXEL NXC5200’in üst düzey güvenlik özellikleri, ağ güvenliğine önem veren kullanıcıların tüm beklentilerini karşılayacak seviyede. Ürün, mobil kablosuz kullanıcılardan gelen veri paketlerini denetleyen ZyWALL Firewall özelliklerini entegre olarak taşıyor. Ağa izinsiz girişleri tespit etme/önleme ve antivirüs fonksiyonları ürünün diğer üstün güvenlik özellikleri arasında yer alıyor.

 

Roaming, Authentication ve Load Balancing gibi gerçek zamanlı uygulamaları destekleyen NXC5200, 802.11n standardına sahip NWA5160N erişim noktaları ile kablosuz sinyalin en uzak noktalara bile kayıpsız olarak taşınmasını sağlıyor.

 

Tüm bu özelliklerinin yanında, SSID tabanlı konfigürasyon, Zone tabanlı ACL, SPI Firewall, DoS/DDoS koruması, kullanıcı tabanlı protokol uygulama, ALG, sistem log alma, alarm, günlük rapor gibi zengin uygulamalara sahip olan ZyXEL NXC520, 4 GB Firewall throughput özelliği ve 4 bin kullanıcı desteği ile işletmelerin tüm beklentilerini fazlasıyla karşılıyor.