Anasayfa Haber Cisco Catalyst 6500 ile IPv6’ya hızlı geçiş

Cisco Catalyst 6500 ile IPv6’ya hızlı geçiş

Veri ağları konusunda dünya lideri olan Cisco, dünyanın en çok kullanılan ağ anahtar ailesi Catalyst 6500 Series Switches’taki yenilikleri duyurdu. Catalyst 6500 müşterilerine önümüzdeki dönemde ağ altyapılarındaki değişimlere, artan video trafiğine, bulut bilişim iş modellerine ve mobil işgücüne adapte olma imkanını verecek olan bu yenilikler, işletmeler tarafından kolaylıkla uygulanabilecek.

Geliştirildiği 1999’dan bu yana 500’ün üzerinde patente sahip olan ve dünyanın bütün ana altyapılarında kullanılan Catalyst 6500, bugüne kadar 700 bin sistemde 110 milyon port’ta, 25 bin müşteri tarafından kullanıldı ve Catalyst 6500 ailesi anahtarlarla 42 milyar dolar değerinde kurulum yapıldı. Piyasaya çıktığından bu yana ağ endüstrisindeki ürün liderliği, kurulum ölçeği ve inovasyon konularında standartları belirleyen bir ürün ailesi olan Catalyst 6500, zamanında ağ endüstrisinde Fast Ethernet’ten Gigabit Ethernet’e ve sonrasında 10 Gigabit Ethernet’e port dönüşümlerine de liderlik etti. Kasım 2010’da ise 40 Gigabit Ethernet birlikte çalışabilirliğini (interoperabilite) ilk gerçekleştiren modüler anahtar oldu.

Catalyst 6500, yenilenen özellikleriyle birlikte bu geleneği yeni endüstri liderlikleriyle devam ettiriyor. Bunlar arasında anahtarın donanım platformundaki IPv4 ve IPv6 desteği, sektörde ilk IPv6 gelişmiş güvenlik yetenekleri, yeni ağ sanallaştırma yetenekleri, bir dizi gelişmiş L4-7 entegre hizmet modülü, NetFlow entegrasyonuyla birlikte yenilenen uygulama performansı ve görünürlük izleme yetenekleri bulunuyor. Ayrıca saniyede slot başına 80 gigabit transfer eden 2 bps hızındaki Supervisor Engine 2T kartı, zengin özelliklere sahip 10 Gigabit Ethernet kartları ile müşterilere mobilite, güvenlik, ağ analizi ve ağ üzerindeki yükü dengeleme imkanları sunan yeni nesil sınırsız hizmetler de yeni özellikler arasında.