Anasayfa Haber Motorola: “Windows’a Sıcak Bakıyoruz!”

Motorola: “Windows’a Sıcak Bakıyoruz!”

Motorola’nın tablet ve telefonları ciddi biçimde Android ile anılır oldu. Android işletim sisteminin ne kadar ön planda olduğunu düşünürseniz bu pek şaşırtıcı değil. Zaten Motorola da bunu inkar etmiyor, Android kullanıyorlar şünkü gündemde o var. Ama bu demek değildir ki işler hep böyle gidecek, Motorola asla başka bir işletim sistemine dönüp bakmayacak!

Motorola CEO’su Sanjay Jha, bugün Oppenheimer Conference bünyesinde yaptığı bir toplantıda da basına aynen bunları söyledi. Firmanın Windows 8’e gayet sıcak baktığını açıklayan Jha, önümüzdeki dönemlerde Motorola tabletlerde bu işletim sistemini görme ihtimalinin gayet yüksek olduğunu bildirdi. Tabii bunun için belirli koşulların da oluşması gerekiyor, ancak Microsoft ile Motorola arasında bir işbirliği hiç de imkansız görünmüyor. Ne de olsa Microsoft özellikle telefon ve tablet pazarında bir pay edinebilmek için çok hevesli.

Öte yandan Apple ile Samsung ve HTC arasındaki savaş, olayları kenardan izleyen diğer üreticilerin Android’e karşı gittikçe tedirgin yaklaşmalarına sebep oluyor. Daha önce de bildirdiğimiz üzere, Huawei gibi büyük üreticiler yeni nesil telefonlarında Mango’yu ciddi bir alternatif olarak değerlendiriyorlar. Ancak Motorola tabletlerinde Windows 8’e yönelmeyi planlasa bile, akıllı telefonlarında Mango kullanmakla ilgili tek kelime etmiyor. Bu da Motorola’nın gündeminde mi, yoksa yola Android ile mi devam edecekler? Ya da belki tamamen farklı bir işletim sistemini gözden geçiriyor olabilirler mi, orası henüz belli değil!