Anasayfa Haber Samsung Galaxy R geliyor!

Samsung Galaxy R geliyor!

Samsung büyük başarıya ulaşan Galaxy serisi cep telefonlarına Galaxy R modelini ekledi. Elektronik devi Samsung bu cep telefonu için ekran kartı devi Nvidia için birlikte çalıştı.

Samsung Galaxy R, 1GHz saat frekansında çift çekirdekli Nvidia Tegra 2 işlemci kullanıyor. 4.2 inç boyutunda, dev bir kapasitif dokunmatik ekranı var. Super Clear LCD türünde olan ekranın çözünürlüğü 800×480 pikselden oluşuyor. Arka tarafında 5 megapiksellik, ön yüzünde ise görüntülü görüşmeler için 2 megapiksellik kameralar yer alıyor. Galaxy R, Nvidia çipi sayesinde oyunlarda, internette, mutlimedyada üstün performans vadediyor. Android platformundan bekleneceği üzere Flash videoları destekleyen ürün ile 1080p HD video kayıt yapmak mümkün. Dahili hafızası 8GB olan ürün SD bellek ile 32 GB daha alana kavuşabiliyor. 125.7 x 66.7 x 9.55 mm boyutlarındaki telefon 131 gram ağırlığında. Üstelik Android platformunda Tegra için optimize edilmiş oyunlar da bulunuyor.

Samsung’un TouchWiz kullanıcı arayüzünü kullanan Galaxy R, Gingerbread olarak da adlandırılan Android 2.3 işletim sistemini kullanıyor. Avrupa, Asya ve Çin’de de piyasaya sürülen telefonun Amerika’ya da çıkması muhtemel. Türkiye için ise henüz bir açıklama ve fiyat yok.