Anasayfa Haber Verbatim 8 yıldır optik pazarda lider

Verbatim 8 yıldır optik pazarda lider

Verbatim 2010 ve 2011 yılının ilk çeyreğinde hem optik hem de USB flash pazarında olumlu sonuçlar aldı. Marka optik medya sektöründeki rakipsiz pazar liderliğini sürdürüyor ve USB sürücü depolama pazarındaki 3. sıradaki pozisyonunu stabilize etmeyi amaçlıyor.

  • Optik depolama pazarında dünya çapında üst üste 8. kez 1 numaralı marka*
  • Genel depolama pazarında 3. marka
  • 2011’in 1. çeyreğinde USB sürücü depolama pazarında Avrupa’nın 3. markası*

Optik depolama ortamında teknoloji ve pazar liderliği

Verbatim, optik depolama medya alanında üst üste sekizinci kez gösterterdiği başarıyla dünya çapında teknoloji ve pazar liderliğini onaylamış oldu. Santa Clara Consulting Group’a göre şirket 2010 yılında yüksek kalitedeki DVD-R, CD-R ve Blu-ray ile pazar payını daha da genişletti.

Küçülen pazara rağmen yüklü optik sürücülerin yüksek sayıdaki görünümünden anlaşılan satışların çok yüksek bir düzeyde olduğudur. DVD-R toplam satışları 2009 yılında 1.3 milyar iken 2010 yılında 1,07 milyara düştü. Buna rağmen Verbatim pazar payını yüzde 1,6 artırarak yüzde 44,6 oranına ulaştı. Sonuç olarak, Avrupa pazarında yer alan on DVD’nin dörtten fazlası Verbatim’e aittir. 2011’in ilk çeyreğinde Verbatim’in pazar payı önemli bir artışla yüzde 6 oranında artarak yüzde 50.4’e ulaştı ve şirket 2011 yılı boyunca bu payını korumayı hedefliyor.

Verbatim, en çok satan ikinci marka ile karşılaştırıldığında pek çok CD-R’ın üçte birinin Verbatim’e ait olmasıyla benzer iyi sonuçları CD-R pazarında da elde etmiş oldu. 2010 yılında Avrupa pazarında toplam 922 milyon CD-R satıldı. Bu satışların üçte birinden fazlası Verbatim tarafından gerçekleştirildi. 2011’in ilk çeyreğinde Verbatim’in pazar payı yüzde 4 oranında güçlendirdi.

USB sürücüler büyüme motoru

Verbatim’in geçen yıl büyümesine USB sürücüler sektöründeki başarılı gelişme de katkıda bulunmuştur. (SCCG) Santa Clara Consulting Group’a göre Avrupa’da 65.4 milyondan fazla USB sürücü satılması yıllık büyümenin yüzde 13,3 oranında olduğunu temsil ediyor. Verbatim, 2010 yılında pazar payını yüzde 5,4’den yüzde 9,3’e artırıp beşinci sıraya ulaşmış ve hatta 2011’in ilk çeyreğinde şirket kayıtlarına göre %5’lik bir büyüme ile daha iyi bir yükseliş göstererek %14 pazar payına erişip üçüncü en büyük marka konumuna erişmiştir. Şirketlerin en son güvenlik gereksinimlerini karşılayan donanım şifreli USB sürücülerin geniş bir yelpazesiyle ve kararlı bir şekilde katı hal sürücüsü (SSD) teknolojisine odaklanan şirket 2011 ve ileriki yıllar için flaş pazarındaki konumunu güçlendirmeye devam edecektir.

Pazardaki pozisyonun güçlendirilmesi

Verbatim EUMEA Pazarlama Müdürü Rüdiger Theobald; “2011 yılı için hedefimiz, optik depolama medyasındaki açıkara pazar liderliğimizi korumak ve tüm USB flash sürücüler için en iyi üç marka arasında olmaktır.

Ayrıca, yüksek kaliteli geniş bir portföylü güvenilir ve yenilikçi HDD’ler pazar konumumuzu güçlendirmektedir. Verbatim 2010 yılından bu yana Mitsubishi Chemical Corporation tarafından sağlanan temel teknolojilerden yola çıkarak global aydınlatma konusunda enerji tasarruflu LED/OLED aydınlatma pazarına da katılmaya başlamıştır. Bu arada LED için bir Avrupa Ağı kurduk ve geniş bir yelpazede yüksek kaliteli LED ürünlerinin satışını yapıyoruz. Yerel olarak kullanılabilir yüksek stok seviyeleri, uzman ve kişisel perakende şirket desteği ve gelişmiş satış sistemleri kullanarak ortaklarımız için mükemmel bir hizmet servisi sağlıyoruz.  Amacımız, taşınabilir depolama medyasındaki ve aydınlatma pazarındaki ürün yelpazemizi daha da genişletmektir. Verbatim ürünleri 2010 ve 2011 yıllarında objektif değerlendirme yapan dergilerden “Güvenebileceğiniz Teknoloji”  sloganımızı destekleyen yüksek sayıda test ödülleri kazandı. 2011’de tüm depolama medya pazarında çok yönlü olarak konumumuzun daha da genişlemesi ve başarımızın anahtarı yine birinci sınıf kalite anlayışımızdır.” dedi

*Santa Clara Consulting Group (SCCG)