Anasayfa Haber Sahte Apple Zinciri Büyüyor!

Sahte Apple Zinciri Büyüyor!

Geçtiğimiz ay Çin’in Kunming kentinde ortaya çıkan sahte Apple mağazası dünya basınında büyük yer bulmuştu. Mağaza logosundan çalışanların kıyafetlerine kadar Apple mağazalarının neredeyse birebir kopyası olan bu dükkanlardan ilk başta üç tanesi keşfedilmiş, Apple’ın da bastırmasıyla Çin devlet yetkilileri kapsamlı bir ava çıkmışlardı.

Görünen o ki Kunming’deki mağazalar buzdağının sadece görünen kısmını oluşturuyormuş. Çin Ticaret ve Endüstri Bakanlığı yetkililerinde yapılan son açıklama, sadece Yunnan eyaletinde 22 sahte Apple mağazasının ortaya çıkarıldığını gösteriyor. Bakanlık tarafından kurulan ihbar hattının da yardımıyla zaman içinde daha da fazlasının bulunacağı tahmin ediliyor.

Bu mağazaların ortak özellikleri Apple’ın mağaza konseptini neredeyse aynen kopyalamış olmaları. Bazı durumlarda bunda o kadar başarılı olmuşlar ki, bazı mağaza çalışanlarının kendilerini gerçekten de Apple için çalışıyor sandıkları bile gelen haberler arasında! Mağazalarda satılan ürünler ise çoğunlukla yüksek kaliteli Apple kopyaları, ancak bazı dükkanlarda ülkeye kaçak olarak sokulmuş gerçek Apple ürünlerinin de bulunduğu söyleniyor. Apple’ın gerçekte Çin sınırları içinde sadece dört adet lisanslı mağazası bulunuyor.