Anasayfa Oyun Alpha Centauri Küllerinden Yeniden Doğuyor!

Alpha Centauri Küllerinden Yeniden Doğuyor!

Bullfrog klasiği Syndicate’in dönüş haberinden hemen sonra, klasik oyun meraklılarını çok mutlu edecek yeni bir gelişme yaşandı. Firaxis’ten çıkan, Sid Meier’in klasik bilim kurgu stratejisi Alpha Centauri de hayata yeniden dönüyor!

Alpha Centauri ile tanışmamış okurlarımız için de oyunu kısaca özetleyelim: Uzayda geçen bir Civilizaton’dan daha fazlası! Orijinal Civilization 2’nin yapımcıları olan Sid Meier ve Brian Reynolds imzasını taşıyan oyun, Civ’de uzaya yolladığımız koloni gemisinin Alpha Centauri sistemindeki kolonizasyon çalışmasını konu olarak ele alıyor. Gelecekte karşılaşılacak sorunlar, yepyeni bir teknoloji ağacı, binalar, üniteler ve farklı felsefi yaklaşıma sahip liderler altında oluşan yeni uluslar ile Alpha Centauri etkileyici bir strateji oyunuydu. Alien Crossfire eklentisiyle devam eden seri o noktadan öteye gidememişti.

Electronic Arts’ın Amerikan Patent dairesine yaptığı iki marka başvurusu da Alpha Centauri için; bunlardan ilki online bir bilgisayar oyunu, ikincisi ise klasik bir bilgisayar oyunu için 1 Ağustos tarihinde yapılmış durumda. Technopat olarak Civilization’un CivWorld olarak Facebook’a çıkışının ardından bir de Alpha Centauri Facebook sürümünü ya da devasa online strateji oyununu bekleyebileceğimizi düşünüyoruz. EA bir sürpriz yaparak Google+ için de çalışmaya başlasa çok güzel olur.

EA’nın isim haklarını elinde tuttuğu ve diriltmesi heyecanla beklenen diğer klasik oyunlar arasında Wing Commander, Populous ve Magic Carpet da yer alıyor. Elbette bu tür oyunların hayata dönmesi önündeki güçlüklerden birisi de hayranların yüksek beklentileri oluyor. Yani bu klasikleri diriltmeye çalışırken iyi iş çıkartamayan bir oyun stüdyosunun ünü büyük yara alır; başaran bir oyun stüdyosu ve dağıtımcı ise oyuncuların büyük hayranlığını kazanır.

 

Oyun içerisinden bir ekran görüntüsü. Büyük görsel için tıklayın...