Anasayfa Makale Pratik AMD Catalyst 11.8 WHQL Sürücüsü Çıktı!

AMD Catalyst 11.8 WHQL Sürücüsü Çıktı!

AMD bu ayın büyük güncellemesini yaptı. AMD ya da eski adıyla ATI ekran kartı kullanıcılarını çok memnun edecek olan bu en son sürüm sürücü paketiyle, AMD Radeon GPU’lar, AMD Accelerated Processin Unit’ler (APU) ve entegre grafik çipsetleri (Dizüstü bilgisayarlar) en son sürüm yazılım ile daha da güçleniyorlar.

Bu sürüm ile birlikte ekran kartı ve işlemci yazılımları bir arada güncelleniyor. AMD’nin işlemci için sunulan Overdrive sistemi, ekran kartı (GPU) için olan sistem ile birlikte tek bir paket halinde Vision Control Center altında sunuluyor. Bu sayede Black Edition AMD işlemci kullananlar kolayca overclock yapabiliyorlar.

Ekran kartı sahiplerinin sevinme sebeplerine gelince, Catalyst 11.8 ile birlikte oyun performansı güçleniyor. Crysis 2’nin DirectX 11 performansında yüzde 10 artış oluyor. Bu hiç de küçümsenecek bir yüzde değil. Bu performans artışı Anti Aliasin açık ya da kapalı olsa da etkili oluyor.

FEAR 3’te ve yine DirectX 11 ekran kartlarında, sadece uygulama denetimli Anti-Aliasing seçildiğinde yüzde 8 performans artışı yaşanıyor.

Üçüncü ve en bombası ise Call of Duty: Black Ops’da oluyor: Tek ya da çoklu ekran kartı konfigürasyonu farketmeksizin yüzde 20 performans artışı sağlanıyor!

Bu oyunlarla kısıtlı kalmayan performans artışı Morphological Anti Aliasing ya da kısaltmasıyla MLAA kullanan bütün oyunlarda performansı yüzde 30’a varan oranda arttırıyor.

İndirmek için tıklayın: AMD Catalyst 11.8 WHQL Download