Anasayfa Haber Apple’da Steve Jobs Dönemi Bitti!

Apple’da Steve Jobs Dönemi Bitti!

Apple’ın kurucusu olan, kendi şirketinden kovulan, geri dönen ve devrimci ürünlerle teknoloji dünyasına şekil veren dahi: Steve Jobs! Ve o, işi resmen bıraktığını açıkladı.

Bir vizyoner olan Steve Jobs hem geleceğin ürünlerini tasarlıyor, hem de bir şovmen olarak bu ürünlerin reklamını yapıyordu. Apple’ın CEO’luğunda olmadığı süre boyunca şirket büyük bir düşüş yaşamış, Jobs başa geçtiğinde ise Apple inanılmaz bir yükseliş yakalamıştı. Bu efsanevi patronun yokluğunda Apple’ın asla eskisi gibi olmayacağı kesin. iPod ile başlayan yükseliş, iPhone ve iPad ile devam etmişti, bu ürünleri bizzat tanıtan Steve Jobs artık sağlığı ile ilgilenecek. Veda yazısında CEO’luğu sürdüremeyeceğini, Tim Cook ile şirketi aydınlık günlerin beklediğini ve kendisinin de sade bir Apple çalışanı olarak şirkete katkıda bulunmaya devam edeceğini belirten Steve Jobs, sağlık durumunun detaylarını açıklamadı.

Steve Jobs’un şirketin başından ayrılma sebebi ise sağlık. Uzun yıllardan bu yana yoğun tedaviler gören, organ nakliyle ölümün kıyısından dönen Jobs, yine sağlık nedeniyle CEO’luktan ayrılıyor. Yerine, sağlık sebepleriyle işinin başında bulunamadığı dönemlerde bu işi yürüten, tecrübeli ve başarılı bir isim olan Tom Cook geçiyor.

Tom Cook’un bir işletme ustası olduğu, Apple’ı verimli hale getirdiği, Çin’deki üretim tesislerini düzenlediği ve şirketin karlılığını büyük oranda arttırdığı biliniyor. Ancak Cook ne yazık ki bir Steve Jobs değil. Cook arka planda kalan profesyonel bir yönetici, Jobs ise şirketin beyni, yüzü ve şovmeniydi. Şimdi herkes neler olup biteceğini merakla takip ediyor…