Anasayfa Haber ASUS Xonar Essence One

ASUS Xonar Essence One

Dünyanın 8x simetrik upsampling teknolojisi ile ilk DAC’ı

ASUS Xonar takımı, ses cihazı meraklılarının beklentilerini dijital formatta saklanan en modern ses sinyalleriyle karşılıyor. İlk hi-fi USB dijital-analog dönüştürücü (DAC) olan Xonar Essence One’ı tanıtıyor. Dünyanın ilk 8x simetrik upsampling teknolojisiyle endüstrinin öncüsü olan USB DAC, ses cihazı meraklılarının beğenisini kazanacak AMP kulaklık tasarımının yanı sıra, belirgin tona uygun uyarlama için 120dB işaret-görüntü oranı (SNR) ve onbir operasyonel yükseltici (op-amp) özelliklerini sunuyor.

Dünyanın ilk 8x simetrik upsampling teknolojisiyle elde edilen Hi-Fi Ses

Xonar Essence One sıradan upsampling USB DAC’lar 192kHz’a kadar farklı ses kaynaklarını birebir olarak gönderirken, 352.8kHz’a giriş 44.1/88.2/176.4kHz ve simetrik olarak 384kHz’a giriş 48/96/192kHz şeklinde örneklendiriliyor. (Not: 44.1*8=352.8kHz; 48*8=384kHz) Sonuç olarak, orjinal içeriğe uygun olarak ve kullanıcının müzik koleksiyonunun detaylarını sadık bir şekilde koruyarak, veri hacmini de örnekleme bit hızını da 32 bite kadar yükseltiyor.

120dB SNR ve özel bir güç desteği ile mükemmel ses berraklığı

Diğer USB DAC’ların ortalama SNR’ı 110dB iken Xonar Essence One aşırı yüksek olan 120dB SNR ile ses düzeylerini belirgin bir şekilde düşürerek dakikalık sesin tüm detaylarının duyulmasını sağlıyor. Özel güç desteği ile temiz ses sağlayan Xonar Essence One, en sert sesi bile AC çizgisinden mükemmel bağlılıkla duyuluyor.

Sesin Gerçek Rengi

Xonar Essence One tam bir takas edilebilen sonsuz USB DAC için alternatifsiz op-amp özelliği sağlıyor. Bir op-amp sesin karanlığı ya da parlaklığı ya da genel olarak ses rengi gibi sesle ilgili karakteristik özellikleri etkileyen ve analog sinyalleri yükselten bir DAC’da anahtar parça görevi üstleniyor. Xonar Essence One kullanıcılarına doğru bir uyarlama sesi için donanımda olan her bir op-amp’ı takas etme olanağı sağlıyor.

USB DAC’dan daha fazlası, tam Hi-Fi eğlencesi

Xonar Essence One tam bir Hi-Fi çözümü sağlayarak 3 farklı özellik taşıyor:

  1. USB DAC (Dijital-Analog Dönüştürücü)

Bilgisayarınızda sakladığınız dijital müziği belirgin ve detaylı bir şekilde gerçeğe yakın bir hale getiriyor. Ses cihazlarıyla bağlantı kurabilmek için XLR ve RCA bağlantılarını da taşıyor.

  1. Bağımsız DAC

Bir S/PDIF girişi ve giriş seçeneğiyle, Xonar Essence One bir bilgisayara ihtiyaç duymaksızın yüksek kalitede müzik sağlayabilen ve standart CD/DVD oynatıcılara bağlanabilen bağımsız bir DAC olarak hizmet sunuyor.

  1. Kulaklık yükseltici  

Xonar Essence One 600ohm’a kadar kurulan dirençle 100% performans sağlayarak tüm Hi-Fi kulaklıkları güçlendiren ses cihazı kategorisindeki kulaklık AMP devresine bağlanıyor. Tam ve en iyi ses kalitesi ihtimali için ekstra dinamik, ses detaylı ve düşük bozukluk sunuyor.

Özellikler

Öğeler Tanım
Ses Performansı
İşaret-Gürültü Oranı Çıkışı: 120dB
Tam Armonik Bozukluk + 1kHz@-3dB’de Gürültü: -110dB
Çıkış/Giriş Büyük Çaplı Voltaj Dengeli Çıkış: 4Vrms

Dengesiz Çıkış: 2Vrms

Kulaklık: 7Vrms

Frekans Bağlılığı (-3dB, 24-bit/192kHz çıkış): <10Hz’dan 48kHz’a kadar
Örnek Oran ve Çözünürlük
Analog Playback Örnek Oranı ve Çözünürlük 44.1K/48K/88.2K/96K/176.4K/192KHz @ 16/24bit
Upsampling yeteneği 352.8kHz’a kadar (44.1/88.2 /176.4kHz giriş) ya da 384kHz (48/96/192kHz giriş), 32bit
Giriş/Çıkış Portları
Çıkış Dengeli Çıkış (XLR)

Dengesiz Çıkış (ÇiftRCA)

6.3mm Jack kulaklık çıkışı

Metal with plated gold, black housing

Giriş USB jack

Coaxial / Toslink jack

Metal Kaplamalı altınla metal, siyah muhafaza

Aksesuarlar
Aksesuarlar USB kablosu (‘B-A’ type) *1

Power cord *1 (Bazı versiyonlar farklı ülkeler için 2 güç kord içerebilir.)

6.3mm’den 3.5mm’e adaptör *1

Kullanıcı El Kitabı *1

Ses Hassasiyeti (AP) test raporu *1

Kurulum Sürücü CD’si *1