Anasayfa Haber Apple’dan Tim Cook’a 1 Milyon!

Apple’dan Tim Cook’a 1 Milyon!

Steve Jobs’ın Apple CEO’su olarak yakaladığı başarının örneğine az rastlanır türden olduğuna şüphe yok. Onu takip edecek adamın işi hiç de kolay olmayacaktır. Ancak onun gidişiyle koltuğuna oturan kişi sıradan bir isim de sayılmaz. Tim Cook pek çok açıdan Steve Jobs tarafından sırf yerini alması için özenle yetiştirilmiş bir isim. Jobs’ın son yıllarda sık sık tecavi için koltuğunu ona bıraktığı ve onun da istikrarlı bir gidiş sergilediği biliniyor.

Kaldı ki Steve Jobs giderken sadece yerini alacak adamı eğitmekle kalmamış, tüm kadrosunu da uygun biçimde şekillendirmiş. Bunun da ötesinde, Jobs’ın önümüzdeki beş yıl için Apple’ın tüm stratejisini hazırladığı, yolunu çizdiği de biliniyor. Yani gerçekte Apple’ın bundan beş yıl sonra neyi piyasaya süreceği bugünden belli.

Fakat tüm bunlar iyi bir elemanı şirketinizde tutmak için yeterli sebepler değildir. Bir kapitalist herşeyden önce kendi kesesini düşünür ve Apple yönetim kurulu da bunun farkında. Sırf Apple’ın CEO’su olduğu için bile Tim Cook’a kancayı atacak pek çok dev firma var. O halde ne yapmalı da bu adamı koltuğuna mıhlamalı?

Çok basit, yarısı 2015, kalan yarısı da 2021 yılında devredilmek üzere, 1 milyon Apple hissesi vermek, Tim Cook’un önümüzdeki on yıllık sadakatini garanti altına almak için gayet iyi bir seçenek! Bu hisseler bugün itibariyle 330 milyon dolar civarında değere sahipler. Fakat eğer Apple önümüzdeki on yıl boyunca aynı istikrarlı tırmanışı gösterirse, 1 milyon hissenin değerinin 13 milyar doları geçmesi sürpriz olmayacaktır! Fena bir emeklilik ikramiyesi sayılmaz, değil mi?