Anasayfa Haber Razer’dan Gerçek Bir Canavar!

Razer’dan Gerçek Bir Canavar!

PC-sonrası diye tabir edilen bir zamanda yaşadığımız iddia ediliyor, bilgisayarın öldüğü ve yerini tabletlerin, akıllı telefonların aldığı bir çağ. İşin doğrusu ben buna inanmıyorum. Özellikle tabletler iş ya da eğlence konusunda masaüstü bilgisayarların yerini alabilmekten henüz çok uzaklar. Evet, telefonlar iletişim için elzemler ama en başarılı olan modellerin bile kullanımı kısıtlı. Masaüstü bilgisayarın yerini alabilecek bir cihaz varsa o da dizüstü bilgisayar, kaldı ki satış rakamları da bu durumun geçerliliğini ispat ediyor.

Ancak elektronik firmalarının büyük kısmı kendini bu “yeni çağ” tantanasına kaptırmış durumda. Apple’ın oyuncaklarının kârlılık rekorları kırması çoğu CEO’nun gözünü döndürmüş, üstelik bu durum bir süre daha böyle devam edecek gibi görünüyor. Öyle ki, insanlara klasik anlamda bir dizüstü tasarımı sunmak isteyen firmalar bile gittikçe daha da zorlanıyorlar. Buna en iyi örnek Razer ve en yeni dizüstü modeli Blade.

Razer bu modeli tasarlamak ve üretmek için ihtiyaç duyduğu ortakları asla bulamamış, çünkü diğer tüm firmalar insanların artık dizüstü istemediğini söyleyip yüz çevirmişler! Bu yüzden de Razer en sonunda gidip kendi üretim hattını satın almak ve tüm tasarımı tek başına yapmak zorunda kalmış. Ve belki böylesi daha da iyi olmuş, çünkü ortaya çıkan ürün gerçekten de Razer gibi “oyuncu” merkezli bir firmanın fikirlerini yansıtıyor!

Öncelikle tasarıma bir bakalım, Blade 17,3 inçlik ekrana sahip, yani piyasadaki en büyük ekran değil, ancak cihazın gerçekten taşınabilir olmasına imkan veren bir boyut. Çoğu “oyun merkezli” dizüstü modelin aksine, 2,2 santim kasa kalınlığı ve yaklaşık 3 kiloluk ağırlığıyla gerçekten de taşınabilir ve zarif bir yapıya sahip.

Klavye tasarımı ise Blade’i diğer dizüstülerden ayıran en önemli özellik, herşeyden önce touchpad alanı klavyenin altına değil, klavyenin sağ tarafına yerleştirilmiş. Daha da önemlisi, touchpad alanı aynı zamanda etkileşimli bir mini ekran olarak iş görüyor. Üst kısımdaki on adet led ekranlı tuş ise oyuna göre programlanabilen özellikler kazanıyor ve hatta bunları doğrudan gösteriyorlar. Her ne kadar bu tasarım solak kullanıcılarının aleyhine gibi görünse de, gerçekte fare kullanımı PC oyunlarının ayrılmaz bir parçası olduğundan, bu konfigürasyon solaklar için o kadar da dezavantajlı sayılmaz.

Kasanın içindekilere gelince, Intel Core i7 2640M (2.80 GHz) işlemciye 8 GB 1333MHz DDR3 hafıza eşlik ediyor. Grafiklerden ise NVIDIA GeForce GT 555M işlemci sorumlu ve bu da 2 GB DDR5 hafızayla desteklenmiş. Batarya ise incelik sebebiyle kasaya entegre edilmiş ve 60 Watt/saat enerji sağlayabiliyor. Sabit disk sadece 320 GB kapasiteli ancak 7200 RPM ile yeterince hızlı bir model. Ön tarafta bir adet HD web kamerası bulunuyor ve tüm bunlar gayet hafif aluminyum bir kasanın içine toplanmış durumdalar.

Görüldüğü üzere Razer Blade kesinlikle sıradan bir dizüstü değil, incelik, hafiflik, güç ve işçilik açısından çoğu dizüstünü rahatlıkla geride bırakıyor. Ancak tabii ki fiyatı da bunu yansıtıyor, önümüzdeki aylarda ABD pazarına sürülecek olan cihazın 2,800 dolar fiyata sahip olması bekleniyor.