Anasayfa Haber Kaspersky Lab ABD pazarında birinci, Avrupa’da ikinci…

Kaspersky Lab ABD pazarında birinci, Avrupa’da ikinci…

Güvenli içerik ve tehdit yönetimi çözümleri lideri Kaspersky Lab, 2011 yılının ilk yarısına ilişkin ABD ve Avrupa pazarındaki başarılı sonuçlarını açıkladı.

Bireysel güvenlik ürünleri alanında pazardaki payını büyüterek rakiplerine karşı büyük bir başarı sağlayan Kasperksy Lab elde edilen sonuçlara göre ABD bireysel antivirüs pazarında %31.3’lük (dolar hacmi) payla birinci olurken, Avrupa perakende pazarında ise %46’lık pazar payıyla ikinci sırda yer aldı.Sonuçları değerlendiren Kaspersky Lab CEO’su ve Başkanı Eugene Kaspersky “Avrupa ve ABD pazarları kapasite ve rekabet açısından bakıldığında stratejik öneme sahip. Bu gibi gelişmiş ülkelerde büyük bir pazar payı elde etmiş olmak büyüme ve iş geliştirme stratejilerimizin hem pazarın ihtiyaçlarını karşılama hem de teknoloji trendlerini takip etme konusundaki başarımızı yansıtıyor. Bugün itibariyle küresel liderliğe daha çok yaklaşıyoruz bu da yakın gelecekte pazar segmentinde birinci sırayı elde etme konusunda doğru yolda ilerlediğimizi gösteriyor” dedi.

2011 yılı ilk yarı göstergeleri, Kaspersky Lab’in pazardaki yerini güçlendirmeye devam ettiğini gösteriyor. NPD* verilerine göre, Kaspersky Lab, 2011’in birinci çeyreğinde ABD bireysel güvenlik antivirüs pazarında %31.3’lük (Dolar hacmi olarak) payla birinci sırada yer alıyor. Toplam güvenlik ve güvenlik çözüm paketleri segmentlerinde ise yine Dolar hacmine göre Kasperksky Lab sırasıyla ikinci ve üçüncü sıralarda yer alıyor.

Avrupa ülkelerinde aynı alanda faaliyet gösteren 4 şirket arasında en iyi büyüme performasına sahip şirket olan Kasperksy Lab, rakiplerine karşı da hızlı bir şekilde büyümeye devam ediyor. GfK verilerine göre Kaspersky Lab, 2011 yılı ilk yarısında Almanya ve Fransa gibi kilit ülkelerde ilk sırada yer alırken, Batı Avrupa’da ise bireysel güvenlik alanında 2. sırada yer alıyor. Kaspersky Lab antivirüs kategorisinde ise 2011 yılının ilk çeyreğinde Avrupa perakende pazarında %46’lık payla ilk sırada yer alıyor.

 

  • NPD Grup, Perakende Takip Servisi, Ocak-Mart 2011