Anasayfa Haber OCZ’den Yeni Melez Sürücü!

OCZ’den Yeni Melez Sürücü!

SSD türü sabit disklerin hız konusunda klasik tamburlu sabit disklere olan avantajı, bilgisayarının hızını katlamak isteyen her kullanıcının ilgisini çekiyor. Ama SSD sürücülerin maliyeti bir türlü son kullanıcının aklını çelecek seviyelere düşemedi. Üretim maliyeti hayli yüksek olan bu teknoloji, modern kullanıcının ihtiyaç duyduğu terabyte kapasiteli sürücülerin uygun fiyatla sunulmasını en azından şimdilik imkansız kılıyor.

Ancak OCZ bu soruna farklı bir çözüm öneriyor. Firmanın yeni tanıttığı RevoDrive Hybrid prototipi, klasik sabit disklerin ucuz maliyet ve büyük kapasite özelliklerini, SSD sürücülerin gayet yüksek süratleriyle buluşturuyor ve bunu nispeten uygun bir fiyata yapıyor. RevoDrive Hybrid’in özelliği 100 GB boyutlu yüksek hızlı bir flash belleği, 1 TB boyutlu 2,5 inçlik bir sabit diskle birleştiriyor olması. Burada OCZ’nin DataPlex ve VCA veri kontrol yazılımları, SandyForce kontrol yongaları ile birlikte çalışıyor. Daha sık erişilen veriler flash bellek üzerine çekilirken, daha az erişilenler sabit diske yığılarak depolanıyor.

Ortya çıkan sonuç hayli başarılı denebilir, 910 MB/saniye veri erişim hızları ve 120,000 rasgele IOPS hayli etkileyici rakamlar. Ancak daha da etkileyici olan rakam ürünün tahmini maliyeti, cihazın seri üretimde 500 dolar altında piyasaya sürülebileceği hesaplanıyor. Bu fiyat ve sürat, SSD ile klasik sabit disk arasında bir yerde kalıyor. Şüphesiz daha fazla sürat ve depolama kapasitesini nispeten uygun bir fiyata arayan tüketicilerin ilgisini çekecektir.