Anasayfa Haber Bundan Bir Çift İster Misiniz?

Bundan Bir Çift İster Misiniz?

Back To The Future serilerini izleyenlerin aklında en fazla kalan teknolojilerden biri de uçan kaykaylardı şüphesiz. Ancak maalesef teknoloji henüz o seviyeye gelemedi. Fakat isterseniz Marty McFly’ın kendi kendini bağlayan bol ışıklı Nike spor ayakkabılarına sahip olabilirsiniz! Tek sorun henüz kendi kendilerini bağlayamıyor olmaları, bir de fiyatları pek ucuz sayılmaz.

Nike filmde görülen ve 2015 senesinde Marty tarafından giyilen Nike MAG modelini gerçekten üretti ve E-Bay üzerindeki mağazasından satışa sundu. Ayakkabılar gerçekten de filmdekine olabildiğince benzer tasarlanmışlar ve şarj edilebilen pilleri sayesinde logoları da dahil olmak üzere üzerlerindeki ışıkları yaklaşık 3,000 saat boyunca ışıl ışıl tutabiliyorlar. Ancak Nike’ın kendi kendini bağlayan ayakkabı patentine sahip olmasına rağmen, bu teknoloji henüz bu ayakkabılara uygulanmış değil.

Nike bu modelden kısıtlı sayıda üretmiş, tam olarak 1,500 çift ve 10 gün sürecek bir kampanya süresince, günde 150 çift olmak üzere E-Bay üzerinden açık artırmayla satışa sunuyor. Bu kampanyadan gelecek olan gelirin tümü Michael J. Fox Parkinson Araştırma Vakfı’na bağışlanacak. Bu vakıf aktör Michael J. Fox tarafından kurulmuştu ve ABD’deki Parkinson hastalığı araştırmalarına ciddi katkıda bulunuyor.

Ayakkabıların açık artırmaya giriş fiyatları 99 cent olarak belirlenmiş olsa da, kısa süre içinde 4-5 bin dolar gibi fiyatlara ulaşıldı. Üstelik günlük kota bu fiyatlarla çok hızlı biçimde eriyor. Ve eğer Nike’ın konuyla ilgili çektiği reklam filminde verdiği doneler doğruysa, benzer bir modeli ancak 2015 yılında tekrar raflarda görebileceğiz. Ancak şüphesiz film versiyonuna bu kadar sadık olmayacaktır. Eğer açık artırmaya katılma niyetiniz varsa Nikemag.ebay.com adresine uğramanızı tavsiye ederiz, ama ucuz bir alışveriş olmasını beklemeyin!