Anasayfa Haber Philips’in Yeni Nesil Smart TV Konsepti

Philips’in Yeni Nesil Smart TV Konsepti

Yenilikçi, şık ve işlevsel televizyon serilerini internetin sınırsız olanaklarıyla birleştiren Philips’in Smart TV konsepti, gelişmeye ve genişlemeye devam ediyor. Yeni nesil Philips TV’ler, çevrimiçi içeriğin yanı sıra; müzik, fotoğraf ve video gibi içerikleri akıllı telefon veya dizüstü bilgisayarınızdan oynatabilen, bununla da yetinmeyip TV programlarını sabit diske kaydetmenizi sağlayan süper multimedya kutuları haline geldi.

Philips’in yeni nesil Smart TV konsepti IFA 2011’de görücüye çıktı. “Simply Share”, “Control”, “Net TV”, ve “Program” alt segmentlerini Smart TV ana konseptinde birleştiren Philips, iyi bir televizyondan çok daha fazlasını sunuyor.

Philips Smart TV, 2011 yılında satışa sunulan; Philips 6000, 7000, 8000, 9000 ve Cinema 21:9 Platinum ile Gold serisi TV’lerde, ayrıca 2009 ile 2010 yılında satılan internet bağlantılı Philips TV’lerde yer alıyor. Çok sayıda seçkin ve zengin içerikli uygulama, haber, bilgi kanalları, seç-izle platformu ve sosyal ağ desteği gibi yenilikler, yeni nesil Smart TV kullanıcılarını bekliyor. Smart TV arayüzünde yer alan görüntü içinde görüntü özelliği (Multiview) sayesinde, kullanıcılar bir yandan TV programlarını izlerken, bir yandan da internet bağlantılı içerikleri takip edebiliyor. Üstelik Smart TV’nin özel arayüzü, kullanıcı profiline uygun program önerileri ve yayın bilgileri gibi özellikleri de ekrana taşıyor. Tüm Philips Smart TV’ler; Avrupa, Rusya ve Latin Amerika’da sunulan program ve uygulamalara erişim için Net TV arayüzüne sahip.

 

Philips elbette Türk kullanıcıları da unutmadı. Smart TV, yeni eklenen lokal aplikasyonlarla çok daha güçlü bir içerikle beraber geliyor. Türk kullanıcısının ilgiyle takip ettiği; “CNN Türk, Haber Türk, NTV, NTV Spor, Fox TV, CNBC-e, Planet TV kanalları, Hürriyet gazetesi, SporX portalı, Engin Medya TV program listesi, Son Kaç ve Klas Ticaret online alışveriş platformları ile Fikirevim emlak uygulamaları da artık Smart TV’nin bir parçası olacak.

 

Philips Smart TV deneyimini Facebook üzerinden, keyifli bir oyun eşliğinde yaşamak isteyenlerin, http://www.facebook.com/PhilipsTurkiye?sk=app_126682144077266 adresine tıklamaları yeterli. Smart TV’nin kurulumundan sunduğu imkanlara kadar birçok özellik, eğlenceli bir uygulama eşliğinde Philips Türkiye Facebook sayfasında kullanıcılarla paylaşılıyor. “Smart TV’ni kur”, “Smartphone’unu TV kumandası olarak tanıt”, “En sevdiğin oyunu oyna”, “En sevdiğin filmi izle” gibi aşamalarla, Philips Smart TV keyfini ilk yaşayanlardan biri siz olabilirsiniz.

Global uygulamalar tarafından bakıldığında ise Youtube Leanback, Acetrax (Seç-izle uygulaması), Videocity (3D içerik), CNBC, Euronews, TV5Monde, TerraIPLA, Maxdome, Saraiva, Wuaki.tv, Terra VoD, Chili ve çok daha fazlası Smart TV kullanıcılarını bekliyor.

Artık ödemelerinizi de Smart TV üzerinden yapabileceksiniz. Bu yepyeni özellik sayesinde, kredi kartı ya da yerel banka hesaplarıyla güvenli ödeme seçenekleri Smart TV ile birlikte gelen yenilikler arasında yer alıyor.

Smart TV’nin bir diğer önemli özelliği de hiç kuşkusuz Simply Share; yani diğer elektronik iletişim cihazlarıyla veri paylaşımı ve uyumlu çalışma olanağı. Akıllı telefonlar, tablet, dizüstü ve masaüstü bilgisayarlar, Wi-Fi ve DLNA teknolojileri sayesinde Smart TV ile uyumlu şekilde çalışabiliyor. Video, fotoğraf ve müzik dosyalarınız Philips’in benzersiz ses ve görüntü kalitesi eşliğinde kolayca TV’ye aktarılabiliyor.

Evinizdeki multimedya yıldızının marifetleri bunlarla da sınırlı değil. Smart TV’nin “MyRemote” özelliği sayesinde IOS ve Android işletim sistemine sahip telefon ve tabletler, birer kumanda ve veri giriş birimine dönüşüyor. Dünyada 80.000’den fazla kullanıcı tarafından indirilen “MyRemote”, televizyonunuzu kolayca kontrol etmenizi, metin girişi yapmanızı ve bazı menü arayüzleri içinde gezinmenizi sağlıyor. Unutmadan ekleyelim, Philips Smart TV’nizi kablosuz klavye ile de kullanabilirsiniz.

Artık sevdiğiniz programları kaçırmak yok. Philips Smart TV ile dilediğiniz programı dilediğiniz zaman seyredebilirsiniz. Akıllı EPG (Electronic Program Guide) özelliği sayesinde, siz evde yokken dahi programlanarak USB sabit diske yayınları kaydedebilen Smart TV, anlık durdurma seçeneğiyle de TV izleme esnasında hiçbir anı kaçırmamanızı sağlıyor.

Size en uygun Philips TV’nin hangisi olduğuna karar veremiyorsanız, bu konudaki tavsiyelere kolayca ulaşmak için www.philips.com/tv-buying-guide adresini ziyaret edebilirsiniz. Mobil platformlar içinse, http://mobile.philips.com/tv-buying-guide adresinden erişilebilen “Philips TV Satın Alma Uygulaması” (İngilizce, Almanca ve Fransızca dil seçenekleriyle) odanıza en uygun TV’yi bulmanıza yardımcı olmak için zenginleştirilmiş gerçeklik özelliğini kullanıyor. Odanıza en uygun seriyi ve ekran boyutunu seçmek için, telefonunuzu özel “AR” işaretine doğru tutun ve Ambilight deneyimini evinizde yaşayın.