Anasayfa Haber ThinkPad ve IdeaPad tabletleri ile Lenovo Tablet Pazarında!

ThinkPad ve IdeaPad tabletleri ile Lenovo Tablet Pazarında!

Lenovo ThinkPad ve IdeaPad ile ilgili daha önceki haberimiz için tıklayın…

Lenovo ThinkPad ve IdeaPad galerisi için tıklayın…

Lenovo, bireysel kullanıcılar için IdeaPad tablet ve kurumsal müşteriler için ThinkPad tabletten oluşan ilk tablet bilgisayar ailesini piyasaya sürüyor. Şirketin, Google Android* 3.1 işletim sistemine sahip internetli ilk mobil aygıtı olan yeni Lenovo IdeaPad Tablet K1 ve ThinkPad, Android tabletler, Android Market’te yer alan binlerce uygulamanın yanı sıra Lenovo App Shop’ta yer alan, Lenovo cihazlara uygun uygulamalara da erişebiliyor.

Lenovo Mobil İnternet Dijital Ev ve İş Grubu’nun Kıdemli Başkan Yardımcısı Liu Jun, “Tabletler son derece kişisel teknolojik aygıtlardır. Bu nedenle de eğlenceye yönelik özellikler ve bireysel kullanıcıyı hedefleyen içeriklerin yanı sıra profesyoneller için de verimliliği dikkate aldık. Ürünlerimiz aynı zamanda bilgi işlem müdürleri için güvenliği ve yönetilebilirliği güçlendiren iş dünyasına yönelik özellikleri de barındırıyor. Lenovo olarak herkesin aradığını bulabileceği bir tablet bilgisayar ailesi tasarladık” dedi.

Her türlü talep ve ihtiyaçları dikkate alarak Android tabletleri piyasaya sunduklarını belirten Liu Jun şunları söyledi: “Bu nedenle de ister eğlence için IdeaPad ister de iş için ThinkPad olsun, müşterilerimizin taleplerine kulak verdik. Kullanıcılarımızın belirli ihtiyaçları karşılayacak şekilde tasarlanmış Android tabletleri piyasaya sürdük.”

NVIDIA İsteyen?

Lenovo’nun masa üstü bilgisayarlarda inovasyon, kalite ve güvenilirlik birikiminin üzerine kurulan yeni tabletleri, hızlandırılmış bir mobil deneyim sağlıyor. IdeaPad ve ThinkPad tabletler, üstün bir performansla çoklu-görev yapılmasını sağlayan NVIDIA* Tegra* 2 çift çekirdekli mobil işlemciler, dâhili flash ile gözle görülür şekilde daha hızlı hale gelen web tarayıcı, konsol kalitesinde oyun oynama ve iyileştirilmiş pil ömrüyle düşük enerji tüketimi özelliklerine sahip.

“Çift çekirdekli Tegra 2, Lenovo tabletler için mükemmel bir işlemci” diyen NVIDIA’nın Mobil Birim Genel Müdürü Michael Rayfield şöyle konuştu: “Kullanıcılar artık, Flash desteğiyle internetin tüm özelliklerini kullanabilir, konsol kalitesinde oyun oynayabilir. Yüksek çözünürlüklü video ile bazı ülkelerde Netflix yayınlarını izleyebilirler. Bunlar artık günümüzde tabletlerin olmazsa olmazları haline geldi.”

IdeaPad K1 Tablet: Kutuyu Aç ve Oyna

Yalnızca 1.63 lbs (740 gram) ağırlığıyla yanınızda taşımak için ideal bir tablet olan IdeaPad K1, entegre Bluetooth* ve 802.11 Wi-Fi bağlantı özelliklerini de içinde barındırıyor. IdeaPad Tablet, istediğiniz her yerde dijital içeriğe erişebilmeniz için esneklik, güç ve güvenlik gibi bazı kritik özellik ve araçları standart olarak sunuyor. Kısacası, Lenovo IdeaPad Tablet çok ideal:

      Kutusunda hazır geliyor: Lenovo’nun Android 3.1 tabletinde, Amazon, Adobe, Electronic Arts, Rovio, Zinio ve Dataviz gibi ortaklarının geliştirdiği 40’tan fazla uygulama yüklü olarak geliyor (her birinin değeri 50 doların üzerinde). Bunlar arasında yer alan Angry Birds, Kindle E-book Reader ve Documents to Go gibi popüler uygulamalar, kullanıcıların her alanda daha fazlasını yapmalarına olanak veriyor:

      Daha fazla eğlence: Kullanıcılar, Flash 10.3> Plus sayesinde tüm web sitelerini görüntüleyebilir ve internetten video izleyebilirler. Piyasaya sürülmesinden kısa bir süre sonra ise kullanıcılar, Over-the-Air güncellemesi ile film de satın alabilir hale gelecek.

      Daha fazla sosyal paylaşım: Tek noktadan sosyal alanlara bağlantı oluşturan Lenovo’nun özel SocialTouch* uygulaması ile kullanıcılar, arkadaş çevrelerine ve sosyal sitelere tek bir yerden ulaşabilirler. Ve tek bir kare fotoğrafın binlerce kelimeye bedel olmasından dolayı Lenovo IdeaPad K1 tabletlerde önde 2, arkada da 5 megapiksellik kameralar mevcut.

      Daha doğru HD: Kullanıcılar, 1280×800 çözünürlüğü olan ekrandan nefes kesen HD kalitesinde film ve video izleyebilirler. Mini HDMI bağlantısı, HDTV’ye ya da monitöre bağlandığında ful 1080p HD görüntü sunarak, güçlü bir görsel deneyim sağlıyor.

      Daha fazla cloudshare: Kullanıcılar, daha entegre bir bulut veri depolamayla dosya, müzik ve fotoğraflarını senkronize edebilir, depolayabilir ve paylaşabilirler. Böylece hard disklerde fazla yer kaplanmamış olur.

      Daha fazla uygulama: Kullanıcılar, Android Market’ta yer alan ve Lenovo App Shop’ta IdeaPad Tablet için özel olarak geliştirilmiş olan binlerce uygulamaya erişebilirler.

Efsanevi ThinkPad Tabletiyle Android’i iş hayatına taşıyor

ThinkPad Tablet’te, IdeaPad Tablet K1’in olağanüstü medya ve eğlence deneyimi ile ThinkPad’in kendine has güvenlik, güvenilirlik ve yönetilebilme özellikleri bir araya getirilerek, ilk gerçek profesyonel tablet bilgisayar tasarlandı. Hareket halindeki profesyoneller için yanlarında rahatlıkla taşıyabilecekleri bir ürün olarak tasarlanan ThinkPad Tablet, opsiyonel çizim kalemi, gerçek boyutlu USB portu, gerçek boyutlu SD card girişi ve harici projektör ile ekranların bağlanmasını sağlayan mini-HDMI giriş noktasının yanı sıra optik TrackPoint ile birlikte opsiyonel ThinkPad kaliteli klavye folyo kılıfına da sahip.

Katmanlı veri güvenliği ile birlikte veriler, ThinkPad’de tablette her zaman güvende. Bu aygıta kimlik hırsızlığına karşı yazılım ve tabletin çalınması ya da kaybolması durumunda devre dışı bırakılmasını sağlayan Computrace* özelliği gibi iş ortağı çözümleri kiti sayesinde bilgi işlem görevlileri tarafından da kolaylıkla destek verilebiliyor. Bunlara ek olarak tablette mevcut olan güvenlik özellikleri arasında Citrix* ile sanal uygulama desteği, LanDesk* ile basit, Zero Touch Deployment ve Good Technology* kapsamındaki güvenli e-posta desteği de yer alıyor.

10.1” WXGA (1280×800) ebadında ekrana ve yalnızca 1.65 lbs (748 gram) ağırlığa sahip olan, ThinkPad Tablet 178 derece görüş açısına sahip IPS ekran ve çizilmeye karşı dirençli Corning Gorilla Glass özelliğini de barındırıyor. Bu iş amaçlı kullanıma uygun aygıt, profesyonelleri ofis dışında ya da evde oldukları zamanlarda da eğlenceli bir şekilde işle bağlantılı ve verimli kılıyor.

      Hareket halindeyken daha fazlasını yapın: Hareket halindeyken, işle ilgili yapılması gereken bir şey olduğunda ThinkPad Tablet, kullanıcıların, DataViz tarafından önceden yüklenmiş olan Documents to Go uygulaması sayesinde Microsoft Office belgelerini görmelerini ve üzerinde değişiklik yapmalarını sağlıyor. Daha hızlı bir şekilde çalışma ihtiyacı duyulduğunda ise klavye kılıfı aygıta takılarak, hızlı, rahat ve doğru bir yazım ve fare kontrolü sağlanabiliyor.

      Bağlantınızı güçlendirin: WiFi bağlantısı, 2GB’lık ücretsiz bulut veri depolama, standart boyutta USB portu ve SD kard okuyucu özellikleri ile Lenovo’nun benzersiz dosya kopyalama hizmeti sayesinde medya dosyalarını ve belgeleri, hem diğerleriyle hem de elektronik cihazlar arasında paylaşmak artık çok kolay. Sunumlar, cihaz üzerindeki mini HDMI portu ile dış bir monitore bağlandığında artık çok daha iyi görüntülenebilir. Kullanıcılar, tabletlerini Windows 7 sürümüne sahip bilgisayarlarına her bağlandıklarında önemli dosyalarını ve klasörlerini kolaylıkla senkronize edebiliyor. ooVoo gibi uygulamalarla birlikte çift HD kamera, kristal gibi bir görüntü kalitesiyle video konferans yapılmasına olanak tanıyor. Kullanıcılar, Lenovo’nun kullanımı kolay arayüzüyle tüm sosyal ağ, e-posta ve takvim uyarılarını birleştiren özel SocialTouch uygulamasını kullanarak hem arkadaşları hem de iş ortakları ile haberleşebiliyor.

      İşinizin başında olun: ThinkPad Tablet, bilgi işlem görevlilerinin yardımı olmadan bir dizi aygıtı ve şebekeyi birbirine bağlamayı da mümkün kılıyor. Kullanıcılar, özellikle bu iş geliştirilen Good for Enterprise uygulaması ile aygıtlarına ve kurumsal e-posta hesaplarına ulaşmak için şirketin ağ şifresini kullanabiliyor. Bilgi işlem müdürleri, Lenovo Image Technology Center üzerinden şirket için önceden yüklenmiş programlara kolaylıkla erişebilecek ve şirketin satın aldığı ya da geliştirdiği uygulamaları kuruma özel ve kurum tarafından kontrol edilen uygulama mağazası üzerinden sayısız aygıta yükleyebilecek. Daha da önemlisi, kullanıcılar, SD kard şifrelemesi, kayıp cihaz devre dışı bırakma ve kimlik hırsızlığını önleyici yazılım gibi güçlü güvenlik özellikleri sayesinde gizli verilerini koruma yeteneğine de sahip olacak.

Güçlü bir şekilde korunan: Lenovo tablet ailesi Lenovo’nun kurumsal hizmetlerinin tamamına erişim hakkına da sahip olacak. Buna ek olarak Lenovo’nun Imaging Services hizmeti, bilgi işlem bölümlerini her bir cihaz için ayrı ayrı ayarlama yapmaktan kurtarmasının yanı sıra olağandışı düzenlemelerin bile garanti kapsamında olmasını sağlıyor. Ayrıca tabletin kutusundan çıkar çıkmaz kullanıma hazır olmasını da sağlıyor.

Lenovo App Shop – Uygulama ve İçerik Hizmetleri için Premium Ekosistem

Android Market’ta yer alan binlerce uygulamaya ek olarak Lenovo tablet kullanıcıları, sadece Lenovo IdeaPad ve ThinkPad Tabletler için geliştirilen popüler uygulamalarını içinde barındıran benzersiz uygulama merkezi Lenovo App Shop’a da erişim imkânına sahip oluyor. Lenovo App Shop, müzik, film, kitap, üretim, sosyal ağ, hava, yazıcı gibi geniş bir yelpaze içerisinde uygulamalar sunuyor.

Lenovo App Shop aynı zamanda, şirketlerin tablet bilgisayarı günlük operasyonlarına daha kolay entegre edebilmelerine yardımcı olmak amacıyla kurumsal uygulamaları destekliyor. Ayrıca özel kurumsal uygulama mağazasının açılmasına da olanak tanıyor. Buna ek olarak, Lenovo ülke, para birimi ve dil bazında da uygulamalar sunuyor.

Lenovo Hakkında

Lenovo (HKSE: 992) (ADR: LNVGY), 160’tan fazla ülkedeki müşterilere hizmet eden 21 milyar ABD Doları değerindeki kişisel teknoloji şirketidir ve dünyanın dördüncü büyük bilgisayar üreticisidir. Özellikle mükemmel tasarlanmış kişisel bilgisayarlar ve mobil internet araçları tasarlamaya odaklanan Lenovo’nun iş modeli inovasyon, operasyonel verimlilik ve müşteri memnuniyeti üzerine inşa edilmiştir. Lenovo, IBM’in Kişisel Bilgisayar Bölümü’nü satın almasıyla, şirket, gelişmekte; yüksek kaliteli, güvenilir, sağlam, kullanımı kolay teknoloji ürünleri üretmekte, pazarlamakta ve dünya çapında hizmetler sunmaktadır. Şirketin ürün grupları arasında efsanevi Think markalı ticari amaçlı bilgisayarlar ve Idea markalı son kullanıcıya yönelik kişisel bilgisayarların yanı sıra, sunucular, iş istasyonları ile tablet bilgisayarlar ve akıllı telefonları da içeren mobil internet aygıtları bulunur. Lenovo’nun ana araştırma merkezleri Japonya Yamato, Çin Pekin, Şangay ve Shenzhen ile Kuzey Carolina Raleigh’de bulunmaktadır.

Lenovo ThinkPad ve IdeaPad ile ilgili daha önceki haberimiz için tıklayın…

Lenovo ThinkPad ve IdeaPad galerisi için tıklayın…