Anasayfa Haber NVIDIA Windows 8 Geliştirici Programı ile PC’lerin Dönüştürülmesine Yardımcı Oluyor

NVIDIA Windows 8 Geliştirici Programı ile PC’lerin Dönüştürülmesine Yardımcı Oluyor

NVIDIA bugün, geliştiricilere Microsoft işletim sistemi Windows 8’in avantajlarından yararlanacak yüz milyonlarca ARM ve x86 tabanlı cihaz için uygulama geliştirmek üzere araçlar ve kaynaklar sunacak olan Windows 8 Geliştirici Programını duyurdu.

Dört NVIDIA® işlemci markasının hepsi de Windows 8’I destekleyecek. NVIDIA’nın gelecek nesil dört çekirdekli, kod adı Kal-El olan Tegra® işlemcisi hafif, enerji verimli tabletler ve dizüstü bilgisayarları güçlendirecek yonga üzerinde ARM tabanlı bir sistemdir. NVIDIA aynı zamanda, en iyi oyun deneyimini sunan GeForce® GPU’lar; film yapımcıları ve diğer profesyonel iş istasyonu kullanıcıları için öncü Quadro® GPU’lar; ve bilimsel araştırmalar, veri merkezleri ve yüksek performanslı hesaplama için buluş niteliğindeki Tesla® GPU’lar ile x86 sistemlerde Windows 8’i destekleyecek.

NVIDIA PC İş Birimi kıdemli yardımcı başkanı Jeff Fisher, “Windows 8, zarif kullanıcı arayüzü ve ARM tabanlı işlemcileri ile tabletler ve dizüstü bilgisayarlar için verdiği destekle sektöre deprem niteliğinde bir değişim getirecek” dedi. “ARM ve x86 ortamlarındaki uzmanlığımız ve Windows kod tabanına olan yakınlığımız bizi Windows 8 geliştiricilerini desteklemek için uygun nitelikte tek seçenek yapıyor.”

NVIDIA, Microsoft Corp. ve Windows işletim sistemini desteklediği 15 yılı aşkın deneyiminde, özellikle geliştiricilere Windows üzerinde çok başarılı uygulamalar oluşturmalarında yardımcı olmak üzere tasarlanmış olan güçlü araçlar, yardımcı uygulamalar, örnekler ve SDK’lar geliştirmiştir. Windows 8 Geliştirici Programı, geliştiricilere ARM ve x86 tabanlı çözümler üzerinde çalışmak üzere tasarlanan yazılımlar için destek ve kaynakların yanı sıra en son haberlere erişim, eğitim ve bilgilendirme sağlayacaktır.

Microsoft Windows planlama, donanım ve PC ekosistemi kurumsal başkan yardımcısı Mike Angiulo, “NVIDIA’nın ARM işlemcileri ile Windows 8 PC’lere getireceği yenilik ve bunun PC sektörünü henüz yeni görmeye başladığımız açılardan nasıl yeniden şekillendireceğini düşünmek bize heyecan veriyor” dedi ve ekledi, “Geliştiriciler bu değişimde ön planda. Microsoft, NVIDIA’nın komüniteye araçlar sağlamadaki liderliğine değer veriyor.”

Epic Games’in kurucusu Tim Sweeney, “Epic ve NVIDIA, Unreal Motorunun en ileri GPU teknolojilerinden yararlanmasını sağlamak için on yılı aşkın bir süredir yakın bir işbirliği içindedir. Mühendislerimiz, Epic’in Samaritan demosundaki inanılmaz DirectX 11 ve PhysX efektlerinden Bulletstorm’daki gözleri yuvalarından fırlatan 3D Vision deneyimine, NVIDIA ile birlikte çalışmaktan daima keyif almışlardır. NVIDIA’nın geliştirici desteği yonga üreticileri için altın standardıdır. Geliştirici programlarını duyurmalarından heyecan duyuyoruz ve sürecek ortaklığımızda dünyanın en iyi oyunlarını geliştirmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz.”

Geliştiriciler, NVIDIA Windows 8 Geliştirici Programına  http://developer.nvidia.com/windows-8 adresinden veya Anaheim, Kaliforniya’da yapılan Microsoft BUILD konferansındaki NVIDIA standını ziyaret ederek kayıt olabilirler. BUILD konferansına katılanlar DirectX, DirectCompute, Paralel Hesaplama ve HTML5 kaynaklarını görmek üzere NVIDIA standına davetlidir.