Anasayfa Haber Bilgi Toplumunda Aile Seminerleri

Bilgi Toplumunda Aile Seminerleri

Microsoft Türkiye’nin düzenlediği çocukların daha bilinçli bilgisayar ve internet kullanıcısı olmalarını amaçlayan “Bilgi Toplumunda Aile Seminerleri” devam ediyor. Ebeveyn ve çocuklara özel olarak farklı çalışmaların gerçekleştirildiği ve eğitim içeriklerinin akademisyenler tarafından hazırlandığı bu seminerin yedincisi, Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nda 125 ilköğretim 4. sınıf öğrencisi ve 200 öğrenci velisinin katımıyla gerçekleştirildi.

Microsoft Türkiye’nin bu tür sosyal sorumluluk projelerine büyük önem verdiğine dikkat çeken Microsoft Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Çağan, “Microsoft Türkiye olarak kurumsal sosyal sorumluluk çalışmalarının üç ana hedefe odakladık. Bunlar; bilgisayar okuryazarlığını artırarak sayısal uçurumun kapanmasına destek vermek, yerel yazılım ekonomisine katkıda bulunmak ve herkese güvenli internet deneyimi olanağı sunmak. Bu yaklaşımdan hareketle, düzenlediğimiz “Bilgi Toplumunda Aile” seminerleri sayesinde güvenli internet ve bilgisayar deneyimini toplumun her kesimine yayacağımıza inanıyoruz.’ dedi.

Seminer sonrasında konuşan Darüşşafaka Cemiyeti ve Kurumları Genel Sekreter Yardımcısı Gamze Artun, Microsoft’un toplumsal duyarlılığını vurgulayarak, Darüşşafaka’da bu eğitimlerin ilköğretim çocukları ve velilerine ulaştırılmasındaki katkılarından dolayı Microsoft Türkiye’ye teşekkür etti.

Seminerlerin başarı ile devam etmesi için çalışmayı sürdürüleceklerini belirten Microsoft Türkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk Programları Müdürü Erdem Erkul ise “Günümüz çocukları, teknolojiyi ve onun getirdiği yenilikleri yakından takip ediyor, bilgisayar ve interneti çok etkin bir şekilde kullanıyorlar. Toplumumuzda güvenli internet ve bilgisayarın daha güvenli, verimli ve etkili kullanımı konusunda daha fazla farkındalık oluşturmak ve velilere yardımcı olmak amacıyla destek olduğumuz ‘Bilgi Toplumunda Aile’ seminerleri bugün burada devam ettiğinden dolayı çok memnunuz” diye konuştu.

İçerikleri akademisyenler tarafından hazırlanan bu seminer öncekilerde olduğu gibi yine akademisyen ve uzman konuşmacılar tarafından verildi. Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) öğretim görevlilerinden Yardımcı Doç. Dr. Tuğba Bulu’nun verdiği eğitimlerle destek olduğu seminerde, ODTÜ Öğretim Üyesi ve Proje Koordinatörü Veysi İşler de yer aldı.

Bilgi Toplumunda Aile Seminerleri’nin başarılı bir şekilde sürdürüldüğünü ifade eden ODTÜ Öğretim Üyesi ve Proje Koordinatörü Veysi İşler verilen bu eğitimlerin erken yaşta alınmasının önemine işaret ederek, “Geçtiğimiz 6 ay içerisinde 500 çocuk ve aileye bu seminerleri ulaştırmaktan büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.

Seminer sonrasında eğitime katılan çocuklara güvenli internet sözleşmesi ve katılım belgeleri verildi.