Anasayfa Haber Yenilikçi Öğretmenler Microsoft ile Başardı

Yenilikçi Öğretmenler Microsoft ile Başardı

Microsoft’un Ürdün’de düzenlediği Ortadoğu ve Afrika  Yenilikçi Öğretmenler Forumu’nda 25 ülkeden 104 öğretmen Microsoft teknolojileri ile geliştirdikleri eğitim projeleriyle yarıştı.  Türkiye’den Diyarbakır Nevzat Ayaz Anadolu Lisesi öğretmenlerinin geliştirdiği “Yenilikçi İngilizce” projesi İşbirliği Kategorisi’nde birinci seçilerek 7 Kasım’da Amerika Birleşik Devletleri Washington DC’de gerçekleştirilecek uluslararası forumda ülkemizi temsil etmeye hak kazandı.

İngilizce dersine ilgileri az fakat bilgisayar yeterlilikleri fazla olan öğrenciler ile İngilizce becerileri gelişmiş ancak bilgisayar yeterlilikleri daha az olan öğrencilerin işbirliği içerisinde çalışmalarını sağlayan “Yenilikçi İngilizce” projesi Diyarbakır Nevzat Ayaz Anadolu Lisesi öğretmenlerinden Gülsüm Özerol’un önderliğinde Serap Yüksel ve Serdar Kaya’nın da katkılarıyla Microsoft teknolojileri ile geliştirildi.

Ürdün’deki forumda elde edilen başarının tüm eğitim camiası adına sevindirici bir gelişme olduğuna işaret eden Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdür Yardımcısı Tunay ALKAN, “Türk heyeti ile birlikte Ürdün’de bu heyecanı yaşamış olmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyorum. Başta Bakanlığımız olmak üzere yarışmaya katılan öğretmenlerimize, onlara destek veren okul ve il yöneticilerimiz ile Microsoft Türkiye yöneticilerine teşekkür ederim” dedi.

Microsoft Türkiye olarak Milli Eğitim Bakanlığı ile imzalanan ‘Eğitimde İşbirliği Protokolü’ çerçevesinde “Yenilikçi Öğretmenler” programına devam ettiklerine dikkat çeken Microsoft Türkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk ve Eğitim Programları Yöneticisi Erdem ERKUL, “Haziran ayı içerisinde 180 öğretmenimizin katılımı ile Antalya’da Türkiye Yenilikçi Öğretmenler Forumu’nu düzenlemiştik. Türkiye’de dereceye giren projelerimiz ile öğretmenlerimiz uluslararası etkinliklerde ülkemizi temsil etme imkânı buldu. 9 Eylül akşamı Ürdün’de dereceye girmeyi başaran öğretmenlerimiz ile gurur duyduk. Aynı gurur ve mutluluğu ABD’de Dünya Yenilikçi Öğretmenler Forumu’nda yaşamayı ümit ediyoruz. Hedefimiz  bilişim gücü ile yeni ve önde olma vizyonu çerçevesinde ulusal eğitim gücümüzü teknolojinin getirdiği yenilikler ile destekleyerek ülkemizde öğrenme kalitesini artırmak” diye konuştu.

Ürdün’de ülkemizi Jüri üyesi olarak temsil eden Osman Gazi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof Dr. Selahattin Turan ise , “Orta Doğu ve Afrika ülkelerinin eğitim alanında en iyi örnek uygulamalarının paylaşıldığı Microsoft Yenilikçi Öğretmen Forumu’ndan İşbirliği alanında Türkiye’den bir uygulamanın derece alması takdir edilmesi gereken bir başarıdır” dedi.