Anasayfa Haber Samsung’dan Apple’a Karşı Saldırı Planı!

Samsung’dan Apple’a Karşı Saldırı Planı!

Samsung ve Apple arasındaki küresel patent savaşları tüm hızıyla devam ediyor. Apple’ın Almanya, Avusturya ve Avustralya’da çeşitli Samsung ürünlerinin satışlarını yasaklayan mahkeme kararları çıkartmasının ardından, Samsung da Apple’a karşı benzer bir saldırının hazırlıklarına başladı. Haberin kaynağı, adı verilmeyen yüksek dereceli bir Samsung yöneticisinin Güney Kore basınına yaptığı açıklamalar olarak ifade ediliyor.

Peki Samsung ne yapmaya hazırlanıyor? Apple’ı Güney Kore pazarında vurmaya hazırlanıyor, hem de kendi silahıyla! Apple çok yakında iPhone 5’i dünya çapında görücüye çıkaracak, tabii ki en ciddi elektronik pazarlarından biri olan Güney Kore de ilk sıralarda yer alıyor. Ancak iPhone 5 Güney Kore’de satışa çıkar çıkmaz, Samsung mahkemeye başvuracak ve ürünün Güney Kore pazarından çekilmesi için dava açacak!

Samsung bu davayı kazanacağına kesin gözüyle bakıyor, çünkü Apple’ın iPhone 5’te kullandığı çeşitli kablosuz iletişim teknolojilerinin patentlerini elinde tutuyor. İddia edilene göre Apple’ın bu patentlerden kurtulmasına imkan da yok, çünkü bunun için iPhone 5’in tüm kablosuz iletişim özelliklerini kapatması gerecek, bu da telefonun bir tuğlaya dönüşmesi anlamına geleceğinden mümkün değil! Üstelik Samsung eğer Kore mahkemelerinden böyle bir kararı başarıyla geçirebilirse, bu sonuç diğer ülkelerde açılacak benzer davalar için de yasal emsal teşkil edebilir.